Mourinho a United szenvedésének okairól

José Mourinho elmondása szerint a Manchester United problémái a "játékosokra, a szervezetre és az ambícióra" vezethetőek vissza, emellett pedig tagadta, hogy kirúgásához köze lett volna Paul Pogbának.


Mourinhot december közepén távolították el a Vörös Ördögök kispadjáról, miután a klub legpocsékabb rajtját produkálta a bajnokságban az elmúlt 28 évet figyelembe véve.

 

A Pogbával való kapcsolatában már szeptemberben törés jelei mutatkoztak, amikor előbb megfosztotta a csapatkapitány-helyettesi pozíciótól, majd egy sajtó számára nyilvános edzésen lefilmezték őket, ahogy szóváltásba keverednek.

 

Azonban amikor arról kérdezték, hogy Pogba áldozatává vált-e, Mourinho így felelt a francia L'Equipe-nek:

"Nem, nem. Vannak problémák ott, ezek pedig a játékosokból, a szervezetből és az ambíciókból fakadnak."

 

"Én csak annyit fogok mondani, hogy nem válaszolhatok 'igennel', amikor arról kérdeznek, hogy Paul volt-e az egyetlen felelős."

 

 

A portugál szakember utódjául Ole Gunnar Solskjaert választották az Old Traffordon, akivel három éves szerződést kötött a klubvezetés márciusban azt követően, hogy első 19 mérkőzéséből 14 alkalommal nyerni tudott csapatával, amellyel ismét esélyessé váltak arra, hogy ott lehessenek a top 4-ben.

 

Azonban pocsék szezonvégi formájuknak köszönhetően az álmok szertefoszlottak és végül csak a hatodik helyen végeztek, öt ponttal elmaradva a negyedik helyen végzett Tottenham Hotspur mögött.

 

"A Manchester United kapcsán csak két dolgot szeretnék elmondani. Az egyik, hogy az idő magáért fog beszélni. A másik pedig, hogy a problémák továbbra is jelen vannak a klubnál" - tette hozzá Mourinho.

 

Emlékezetes módon a korábbi kétszeres Bajnokok Ligája győztes szakember múlt nyáron legalább egy középhátvéd szerződtetését kérte, célpontjai között Harry Maguire, Jerome Boateng, Toby Alderweireld és Diego Godin nevét említve.

 

A klub vezetősége azonban egyetlen új belső védőt sem igazolt, így Mourinho kerete csak egy középpályással (Fred), egy szélső védővel (Dalot) és egy tartalék kapussal (Grant) erősödött.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!