McTominay: Kellenek a jó ellenfelek

Scott McTominay szerint jó előnyt jelent csapata számára a hosszú Premier League szezonra felkészülve, hogy topcsapatok ellen játszhatnak a felkészülés alatt.


A Vörös Ördögök júliusban és augusztusban a kontinens legjobb csapatai közül hárommal is találkoznak a Nemzetközi Bajnokok Kupája(ICC) sorozatban - július 20-án Antonio Conte Interjével Szingapúrban öt nappal később Sanghajban a BL-döntős Tottenhammel, augusztus 3-én Cardiffban pedig a hétszeres BL-győztes AC Milannal.

 

De nem csak ez a három mérkőzés vár a csapatra nyáron, ugyanis a United a Perth Glory, a Leeds United és a Kristiansund ellen is pályára lép. Mind a hat találkozó célja, hogy a csapat erőnléti állapotát növelje.

 

A manchesteriek szezonja a Chelsea elleni, hazai bajnokival kezdődik és McTominay úgy hiszi, a három ICC meccs ideális lesz Conte excsapata elleni felkészüléshez.

 

"A legjobb csapatokkal kell játszanod ahhoz, hogy megtudd, hogyan áll a keret és a különböző rendszerekben való játék hogy megy" - mondta a 22 éves játékos az Inside Unitednek.

 

"De ennél is fontosabb, hogy ha nagyobb csapatok ellen játszol, az segít a meccsfitneszeden."

 

Miközben a középpályás harmadik felkészülési szezonjára készül az első csapattal, Ole Gunnar Solskjaernak ez lesz az első manchesteri menedzserként.

 

"Mikor elrajtol a felkészülés, az lesz a menedzser szezonjának valódi kezdete. Jó lesz együtt lenni a keret többi tagjával és ha néhány igazolás jön, készen állunk rájuk, nyitott karokkal várjuk őket."

 

 

Miután 2017-ben még a tartalékcsapat tagjaként megtapasztalhatta, milyen is egy felkészülési túra, McTominay tudja, mennyire fontos időszak lehet ez a fiatalok számára, akik reménykedhetnek, hogy átkerülnek az első csapatba.

 

"Jó lesz azon fiatalok számára, akik tavaly ott voltak a túrán és akik idén eljönnek, hogy megértsék, mi hogyan történik - hogyan készülnek fel egy találkozóra a játékosok, pontosan mit tesznek."

 

"Nagyon fontos időszak lehet ez a fejlődésük szempontjából. Csak segít nekik abban, hogy megismerjék a srácokat és lehetővé teszi számukra, hogy lássák, mi is zajlik a pályán."

 

"Az egyik legfontosabb dolog - bízniuk kell önmagukban a pályán, önbizalommal telve kell teljesíteni. Ez egy felbecsülhetetlen élmény!"
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!