Vidic stresszes döntõre acélosodik

Nemanja Vidic elismerte, a három fronton történõ harc minden játékosnak nyilvánvaló fizikai és mentális megterhelést jelent.


A Unitedtõl egyszerûen elvárják, hogy minden mérkõzését megnyerje és bár a legmagasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a szezon ezen szakaszában, a nyomás az egész csapatra nézve látható.

Vida elismeri, hétrõl-hétre több sorozatban nagyon fontos meccseket játszani nyerési kényszer alatt nem más, mint egy igen stresszes üzlet, de nagyon élvezné, ha a szezon végén több serleget is a magasba emelhetne.

"A játékosoknak, akik rengeteg mérkõzést játszanak - akár ötvenet egy szezon alatt - nagyon nehéz fizikailag" - nyilatkozta Vidic a Manutd.com-nak. "Mentálisan szintén. Minden mérkõzésre gyõztes mentalitással megyünk ki - nyomást kell gyakorolni saját magadra és nagyon jó erõben kell tartanod magad a szezon egészében."

"Minden hétvégén hihetetlen nyomás alatt vagy. Minden héten nyerni kell, jól kell teljesíteni, gólt kell szerezni...ez stresszes feladat."

 


"A szezon ezen szakaszára is készen kell állnod fizikailag, de hogy egy ilyen klubban szerepelhess, a mentális oldal is ugyanolyan fontos. Ahhoz, hogy trófeákat nyerj, hogy hétrõl-hétre gyõztes légy, nagyon erõsnek kell lenned!"

Sok szurkoló szerint egy FA kupa mérkõzés kevésbé idegtépõ, mint egy bajnoki, mivel itt egy döntetlen nem jelent katasztrófát az újrajátszás miatt. Vidic pedig tudja, mit is jelent ez a kupa valójában.

"Hogy õszinte legyen, nem sokat" - mondta a csapatkapitány arra válaszul, hogy mit tudott fiatalon a sorozatról. "Tudtam, hogy létezik ez a sorozat és néhány döntõjét talán láttam is gyerekként, de csak a 2006-os Angliába költözésem után tudatosult bennem, mennyire nagy jelentõségû is valójában. Ez egy nagyon nagy verseny hatalmas történelemmel, aminek a részese akarok lenni."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!