Manchester United 4-0 Leeds United

A Manchester United magabiztosan nyerte meg második felkészülési mérkőzését is.


Ole Gunnar Solskjaer csapata második felkészülési mérkőzését játszotta Ausztráliában. A két új igazolás a kezdőcsapatban kapott helyet, akárcsak a fiatal Greenwood.

 

2. perc: Lindelöf indult meg előre, már az ellenfél tizenhatosánál járt, amikor lepasszolt Rashfordhoz, aki kapura lőtt, ám a hosszú kapufáról visszapattant a labda a mezőnybe.

 

7. perc: Pogba zseniális labdát tálalt Wan-Bissakának, aki a tizenhatoson belül járt már, estében még beadta a labdát, amire tökéletesen érkezett Greenwood és 5 méterről a hálóba bombázott, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

11. perc: a manchesteriek jóval erősebb csapat benyomását keltették, a Leeds játékosainál alig volt a labda, Romerónak semmi dolga nem akadt.

 

14. perc: Pogba 25 méterről leadott szabadrúgása suhant el a jobb kapufa mellett. Jó próbálkozás volt!

 

15. perc: Pogba harcolt a tizenhatos sarkánál, majd 15 méterről kapura lőtt, Casilla azonban szögletre mentett.

 

20. perc: átjutott a United tizenhatosáig a Leeds, balról érkezett beadás, azonban Bailly remekül, becsúszva megállította a Fehérek támadását.

 

21. perc: Rashford adta el a labdát, fordult a Leeds, Harrison lövése azonban az oldalhálót érte csak el.

 

24. perc: Pogba ezúttal nem szabadrúgásból próbálkozott, a távolság is talán kicsit közelebb volt, mint néhány perccel korábban, ám a lövése szinte ugyanoda szállt - centikkel kapu mellé. Jól játszott a francia.

 

25. perc: két lehetőség is adódott a Leeds előtt. Előbb Hernandez lövését fogta Romero magabiztosan, majd pillanatokkal később egy baloldali beadás után hatalmasat védett az argentin hálóőr, megmentve csapatát a góltól.

 

26. perc: Greenwood cselei után a védője nem nagyon tudta, merre van, a fiatal csatár lövése azonban elkerülte a kaput.

 

27. perc: növelte előnyét a United! McTominay vezetett kontrát saját térfeléről megindulva, Rashfordnak tette ki balra, Marcus elhúzta védője mellett és kilőtte a hosszú alsót, 2-0!

 

31. perc: Hernandez ment át James-en, majd lövésre szánta el magát, Rojoról azonban szögletre pattant a játékszer.

 

38. perc: Leeds szöglet szállt be a United kapuja elé, a hosszún Roofe fejelte meg a labdát, erős fejesét Romero meg tudta fogni.

 

43. perc: Pogba kiváló átadása után Rashford iramodott meg, mögötte felfutott James, akit Marcus ki is ugratott, a fiatal walesi azonban csak kapufát talált. Nagyon szép támadás volt.

 

Bár a találkozó elején a Leeds semmi veszélyt nem jelentett a United számára, az idő elteltével egyre több támadást vezettek, egyre többet járatták a labdát ellenfelük térfelén, azonban csak a Vörös Ördögöknek sikerült gólt szerezniük. A manchesteriek kézben tartották a meccset, a védelem is a helyén volt - többé-kevésbé. 

 

Fordulás után, ahogyan az várható volt, Ole Gunnar Solskjaer lecserélte teljes csapatát. Érdekes, hogy Bielsa egyet sem cserélt, bár ez annak is betudható, hogy a Leeds csak 16 játékossal utazott el Ausztráliába.

 

50. perc: a második félidő első helyzete a Leeds előtt adódott; egy gyors támadás végén - Jones borzasztó helyezkedésének is köszönhetően - Harrison a kapuval szemben állva lőhetett, de eltörte a labdát.

 

51. perc: Pereira szerzett labdát a félpályán, megiramodott előre és mivel senki nem támadta meg, lövést eresztett meg, Casilla a léc fölé tolta a labdát. A szögletet Andreas tekerte be, Jones nagyszerűen érkezett a labdára és 7 méterről, kegyetlenül a kapuba bólintott, 3-0!

 

60. perc: Gomes próbálkozott, de nem talált kaput.

 

65. perc: kiegyenlítettebb játék folyt a félidő ezen szakaszában.

 

69. perc: Chong trükkjei után Gomes kapott labdát, aki kiugratta csapattársát. Tahith az alapvonalnál járt, visszahúzta a labdát, a védő pedig kisöpörte a lábát, amiért büntetőhöz jutott a United. Az ítéletvégrehajtó Martial volt, aki magabiztosan lőtt a kapuba, 4-0!

 

 

72. perc: Lingard remek átadásával Gomes sétált be a tizenhatoson belülre, a fiatal támadó kiválóan látta meg, hogy Young mélységből befut az ötösre, sikerült is megjátszania őt, ám az angol bekk lövés helyett inkább középre passzolt, a védelem pedig menteni tudott.

 

84. perc: labdaszerzés után Lingard lövése suhant el a bal kapufa mellett.

 

Az utolsó percekben mezőnyjáték folyt leginkább, na meg majdnem vér Ashley Young becsúszása után. Szóváltás is kialakult, csak hogy a két United közötti rivalizálás korábbi emlékei felbukkanjanak ezen a találkozón is.

 

A Vörös Ördögök magabiztosan nyertek, jobban játszottak, mint a Perth Glory ellen, ami végül gólokban is megmutatkozott.

 

 

Felkészülési mérkőzés
Manchester United 4-0 Leeds United
Optus Stadium, 55274 néző

 

Man United első félidő: Romero, Wan-Bissaka, Lindelöf, Bailly, Rojo, McTominay, Pogba, Greenwood, Mata, James, Rashford
Második félidő: J. Pereira, Dalot, Jones, Smalling, Young, Matic(Garner 78.), A. Pereira, Chong, Lingard, Gomes, Martial

 

Leeds: Casilla, Douglas, Cooper, Berardi, Dallas(Hosannah 66.), Phillips, Forshaw, Harrison, Hernandez(Stevens 77.), Roofe, Bamford
Nem használt cserék: Miazek, Oduor, Bogusz

 

Gólszerző: Greenwood 7', Rashford 27', Jones 51', Martial 69'

 

Sárga lap: Young illetve Phillips

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!