Pallister: Maguire a jövő kapitánya

Gary Pallister szerint Harry Maguire a jövőben csapatkapitány lehet a Manchester Unitednél.


A United a világ legdrágább védőjévé tette a 26 éves játékost, amikor a nyáron 80 millió fontért leigazolta a Leicester City-től, megdöntve ezzel a Liverpool rekordját, ami Virgil van Dijk leigazolásakor született.

 

Az angol válogatott hátvéd kiemelkedően teljesített az idei szezon nyitófordulójában, amikor a Vörös Ördögök 4-0-ra legyőzték a Chelsea-t.

 

Jelenlegi és egykori manchesteri játékosok is méltatták a védő vasárnapi produkcióját, dicsérte őt többek között a menedzser, Ole Gunnar Solskjaer, vagy épp Paul Pogba, Jose Mourinho és Jonny Evans is.

 

Pallister is beállt a sorba, lenyűgözte őt Maguire azonnali hatása és elmondta, azt várja, hogy hosszú időn át ő viselje a kapitányi karszalagot.

 

"Maguire nem fél odamenni fejjel, ahol fájhat, megnyeri a szereléseit, nagy srác és olyan jelenléte van, amilyennek egy kapitánynak kell lennie" - nyilatkozta Pallister, aki kilenc éven át játszott Manchesterben.

 

"Nem vagyok 100%-ig biztos abban, hogy egy őrjöngő, kiabálós kapitány lenne, de lehet több típusú kapitányod is. Lehet egy Tony Adams vagy egy John Terry, aki üvölt, kiabál, vagy lehet egy Cantonád, aki nem teszi ezt, hanem csak példamutatással vezet a pályán. Nem tudom, hogy melyik kategóriába tartozik, de úgy néz ki, mint akinek tekintélye van csapaton belül és én határozottan látom, hogy a United kapitányává válik a jövőben."

 

"Szerintem egy nagyon domináns középső védő, aki nagyon jól ismeri az alapokat és közben megvan a képessége, hogy ki tudja hozni a labdát és segíteni tud létrehozni dolgokat."

 

 

"Figyelembe véve az összeget, amit kifizettek érte és az ebből adódó nyomást, ami rá nehezedik, az, ahogyan teljesített, az óriási lökést jelentett a United számára."

 

"Mindenki azt várja, Harry olyan lesz, mint Van Dijk. Hogy tudja-e játszani azt a szerepet vagy nem, még nem tudni, de mindenképp meg kell várni. Jól kezdett, tudjuk, hogy kiváló játékos. A védelembe keresünk olyan vezetői képességeket, melyek - úgy vélem - nem nagyon vannak meg a csapatban, de remélhetőleg Harry biztosítani tudja ezt."

 

"Minden alapot kiválóan ismer. Benne van az agresszív játék is, de közben nyugodt is, nem pánikol, amikor rázós helyzetben kap labdát és látva a Leicesternél és a válogatottnál, mindannyian tudjuk, mennyire biztos a labdával."

 

"Korai még bármit mondani, de nyugalmat adott a védelemnek, de még csak egy mérkőzése volt a csapattal. Csak jobb lehet, akárcsak Wan-Bissaka; ő is csak egyetlen találkozón szerepelt, de a szereléseivel, lelkesedésével és sebességével elkápráztatja a szurkolókat."
 

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!