Ferguson haragos a meg nem adott büntetõ miatt

Sir Alex Ferguson mérges Lee Probert játékvezetõre, amiért nem adta meg Hernandez buktatásáért a büntetõt, sõt, még a mexikói csatárnak adott sárga lapot.


Chicharito a tizenhatoson belül éppen az egykori Vörös Ördög, Danny Simpson lábán esett át, ám Probert játékvezetõ megítélése szerint a támadó feldobta magát, ezért sárga lappal büntette. A mérkõzés után Simpson maga ismerte el, hogy õ is büntetõt érõ belépõnek érezte saját közbeavatkozását.


A gól nélküli döntetlen ellenére azonban Sir Alex teljesm mértékben magabiztos maradt a bajnoki cím megszerzését illetõen.

 


„Tiszta büntetõ volt, erre fel még a mi játékosunk kapott sárgát” – panaszkodott a menedzser.


„Jól vezette a mérkõzést, végig úgy gondoltam, hogy kiválóan kézben tartja a dolgokat és jó ítéleteket hoz, ám ezzel lerontotta saját teljesítményét. Ha nem adja meg a büntetõt, rendben van, ne tegye, de legalább sárgát ne adjon a mi játékosunknak, mert egyértelmûen látszott, hogy volt kontaktus a két játékos között, kétségtelenül összeértek a lábak.”


A másik oldalon Peter Lovenkrands esete volt kísértetiesen hasonló, az ezzel kapcsolatos kérdésre így felelt Ferguson: „Nem láttam pontosan azt az esetet, még meg kell néznem újra.”


Sir Alex kifejezte együttérzését Giggs felé, akinek a lövése alig pár centivel kerülte el a kaput, és mint utólag kiderült a második félidõ legnagyobb helyzete is volt. Ferguson úgy érezte, játékosai jól szerepeltek, habár a Szarkákat nagyon felbátorította, hogy a mérkõzés elején néhány perc erejéig magukhoz tudták ragadni az irányítást.


„Nagy helyzet volt Ryan elõtt, de az egyik védõ még hozzá tudott érni, éppen annyira, hogy úgy a lövés már elkerülte a kaput.”

 


„Az elsõ 20 percben a Newcastle játékosai nagyon jól szerepeltek, le a kalappal elõttük, a várakozásokon felüli teljesítményt nyújtottak. Késõbb azonban leeresztettek, jött a félidõ, én pedig biztos voltam benne, hogy a második játékrészre felhozzuk magunkat.”


„Jól is szerepeltünk a második félidõben, fantasztikus passzjátékokat mutattunk be, amelyekkel helyzetekbe is kerültünk, de a kapusnak sajnos mégsem tudtunk gondot okozni.”


„Nehéz ítéletet alkotni a mérkõzés egészérõl, a Newcastle megharcolt az 1 pontért, valószínûleg úgy érzik, hogy ez járt is nekik. Az elsõ 20 percet leszámítva azonban többé-kevésbé mi irányítottuk a mérkõzést.”

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!