McTominay: Ennél sokkal több kell tőlünk

Scott McTominay szerint neki és csapattársainak többet kell tenniük azért, hogy a Manchester United megnyerje mérkőzéseit, miután vasárnap csalódást keltő 2-0-s bajnoki vereséget szenvedtek a West Hamtől.


A Vörös Ördögöket két ballábas lövéssel küldték padlóra a Kalapácsosok Andriy Yarmolenko és Aaron Cresswell hathatós közreműködésével, így Manuel Pellegrini együttese otthon tudta tartani a három pontot.

 

Szoros mérkőzést játszottak a felek a London Stadiumban, a manchesteriek pedig a délután folyamán számtalan nagy lehetőséget puskáztak el az ellenfél kapujának bevételére. McTominay szerint ebből az aspektusból nézve mindenképpen fejlődniük kell, ha győzelmeket akarnak elérni.

 

"Kemény mérkőzés volt" - kezdte a skót válogatott játékos a mérkőzés után a MUTV-nek.

 

"Mindannyian tudjuk, hogy a labdával és anélkül is többre van szükség tőlünk."

 

"Most rajtunk múlik, hogy a csapatunk vezéreivel együtt össze tudunk-e rántani mindenkit és képesek leszünk-e felemelt fejjel tovább lépni. Ez nem az a pillanat, amikor hátrébb kell lépni és azt kell mondani, hogy 'ez így rendben van'. Ez nincs rendben! A pályán és azon kívül is sokkal többet kell tennünk a csapatunk érdekében."

 

"A menedzser folyamatosan azt ismételgeti nekünk, hogy mik az elvárások ennél a klubnál, ma pedig ezeknek nem tudtunk megfelelni."

 

"Elszomorító, amikor pályára lépsz és ez az eredmény. Ezt nagyon nehéz elfogadni, és nem felel meg a szurkolóinknak se, akik ma is egész végig hihetetlen módon biztattak minket. Sajnáljuk, hogy nem tudtuk három ponttal haza küldeni őket."

 

 

A United már úgy vágott neki a fővárosi összecsapásnak, hogy Luke Shaw, Paul Pogba és Anthony Martial személyében több, állandó kezdőjátékosukat nélkülözni voltak kénytelenek, a dolgok pedig csak rosszabbra fordultak, amikor egy órányi játékidőt követően Marcus Rashfordot lágyék problémái miatt le kellett cserélni.

 

Ennek ellenére Scott nem akarja a manchesteriek keretét sújtó sérüléshullámot okolni a vasárnapi fiaskóért.

 

"Ez nem lehet kifogás" - jelentette ki.

 

"Az egész keretünk tele van minőségi játékosokkal és bár néhány, állandó kezdőjátékosunk sérült volt, ezzel együtt kell tudni élni."

 

"Ez egy lehetőség a fiatal játékosok számára, hogy a helyükbe lépve letegyék a névjegyüket és számításba vegyék őket a jövőben. Remélhetőleg több játéklehetőséghez juthatnak majd, mert szükségünk van rájuk. Ez nem az a pillanat, amikor le kell szegnünk a fejünket."

 

Bár Scott szerint a Kalapácsosok elleni teljesítményük nem ütötte meg az elvárt szintet, a saját nevelésű középpályás hozzátette, hogy a dolgok akár alakulhattak volna az ellenkező módon is, ha bizonyos helyzetekben a szerencse melléjük áll.

 

"Ezek azok a bizonyos apró nüanszok egy-egy mérkőzésen."

 

"Ha élni tudsz a helyzeteiddel, akkor minden nagyon másként alakul - mindenkin, így a védőkön, a középpályásokon, tehát rajtam és akár Nemanján [Matic] is múlik a támadók mellett, hogy jobban teljesítsünk."

 

"Mindannyiunktól többre van szükség, jobban hozzá kell járulnunk a csapat előre játékához. Voltak ilyen helyzeteink most is, de élni is kellene velük. Ha nem sikerül, akkor azt az ellenfél megtorolja."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!