Maguire tudja, miben kell javulnia

Harry Maguire sokak szerint a Manchester United csapatkapitánya lehet a későbbiekben, ám ő még mindig új csapattársai megismerésén dolgozik.


A védő sokkal többet szeretne kommunikálni társaival, de nem koncentrál arra, hogy a Vörös Ördögök kapitánya legyen. Maguire a nyáron 80 millió font ellenében került az Old Traffordra a Leicester City-től, ezzel a világ legdrágább védőjévé vált.

 

Az angol válogatott játékos jól kezdte a szezont Manchesterben, bár az eredmények csalódást keltőek egyelőre. Már Ole Gunnar Solskjaer menedzser is beszélt arról, hogy a jövőben csapatkapitánnyá válhat Maguire, aki azonban tisztában van azzal, hogy javulnia kell bizonyos területeken.

 

"A pályán mutatott vezetői képességeimen, főleg a kommunikációmon javítani akarok" - nyilatkozta Maguire a klub hivatalos applikációjának.

 

"Többet szeretnék követelni a játékostársaktól, követelni a sztenderdeket, de jelenleg még nem koncentrálok a kapitányi szerepkörre. Teljes mértékben arra figyelek, hogy javuljon a csapat és visszakerüljön ez a klub oda, ahol lennie kellene."

 

Maguire rendszeres lehetőséget kap új klubjában, a bajnokságban eddig minden percet a pályán töltött Victor Lindelöf mellett. A legutóbbi fordulóban a West Hamtől 2-0-s vereséget szenvedtek, így hat forduló alatt hat gólt kaptak, ám Maguire biztos, hogy sokkal jobban össze fog szokni csapattársaival.

 

 

"A saját játékom javulni fog, minél jobban megismerem őket és minél több tapasztalatom lesz azzal, hogy együtt játszom velük - a pozíciókat, amiket felvesznek, a módot, ahogy átveszik a labdát és a területeket, ahol én kaphatom a labdákat. Szóval ha tudom, hol vannak a csapattársaim anélkül, hogy keresnem kellene őket."

 

"Javulni fog ez és biztos vagyok abban, hogy a szezon során én is jobb leszek, többet játszva a társakkal és azzal, hogy javul a kapcsolatom Victorral. Csapatként is fejlődni fogunk, javulnunk kell."

 

A United hétfőn az Arsenal ellen lép pályára a bajnokságban, ahol jelenleg a 11. helyen áll.
 

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League 7. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!