James készen áll az újabb lépcsőfok megmászására

A Manchester United szélsője, Daniel James már izgatottan várja, hogy meredeken felfelé ívelő karrierében újabb nagy lépést tehessen meg azzal, hogy az európai kupaporondon is bemutatkozik a Vörös Ördögök színeiben.


A Swansea City-től a nyáron szerződtetett villámléptű játékos a Premier League-ben és a Ligakupában már szerepelt manchesteri mezben, az Astana elleni idei első Európa-liga találkozót sérülés miatt azonban kénytelen volt kihagyni.

 

Bár válogatott szinten többször is szerephez jutott azt követően, hogy beverekedte magát a Ryan Giggs vezette walesi válogatottba, James az európai klubfutballban még nem tehette le névjegyét.

 

Mivel a 21 éves játékos szerepel az AZ Alkmaar ellen készülő keretben, így minden esély meg van rá, hogy erre sem kell sokat várni, ő pedig már nagyon izgatott ennek lehetőségétől.

 

"Amennyiben bekerülök a csapatba, úgy természetes az lesz pályafutásom első európai kupamérkőzése, én pedig már nagyon várom" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Mindig is meg akartam mérettetni magamat ezen a szinten."

 

"Már belekóstolhattam a Premier League világába, de Európában szerepelni mindig más. Az első fordulóban az Astana vendégeskedett nálunk, néhány ember pedig teljesen leírta őket a mérkőzést megelőzően, pedig nagyon jól állták a sarat, jó meccset játszottunk velük. Szerintem soha nem szabad egyetlen csapatot sem leírni. Nem vennének részt ebben a sorozatban, ha nem lennének jó csapat. Minden Európában játszott meccsre maximális erőbedobással kell felkészülnünk és készen kell állnunk arra, hogy harcolnunk kell a győzelmekért."

 

"Nagyon fontos volt, hogy jó rajtot vegyünk, az Alkmaar ellen pedig újra alkalmunk lesz arra, hogy egy győzelemmel csökkentsük a ránk nehezedő nyomást. Ez jár együtt azzal, hogy az emberek elvárják tőlünk a továbbjutást a csoportból, úgyhogy két korai győzelem nagyszerű lenne."

 

 

A tény, hogy az AZ Alkmaar otthonával kapcsolatos problémák okán a mérkőzést majd az ADO Den Haag hazai pályájaként funkcionáló Cars Jeans Arena műfüves felületén kell játszaniuk, egyáltalán nem tölti el félelemmel fiatal szélső középpályásunkat.

 

"Gyerekkorunkban mindegyikünk játszott műfüves pályán" - tette hozzá.

 

"Ez egy más fajta erőpróba lesz természetesen, mivel külföldön játszani soha nem könnyű. Más a Premier League-ben pályára lépni, de már nagyon várjuk ezt próbatételt és készen fogunk állni a feladatra."

 

"Szerintem a felületek (műfű és a fű) között nincs igazán nagy különbség. Egy kicsit nehezebb a játék, mint füvön, de a labda ugyanúgy viselkedik rajta."

 

"Ez olyan dolog, amely ellen nem tehetünk semmit, éppen ezért nem szabad, hogy a fejünkben motoszkáljon."

 

James meg van róla győződve, hogy a Unitednél felkészültek egy olyan hét mérkőzéses sorozatra, amely során hatszor idegenben lesz jelenésük, ugyanis úgy érzi, a Scott McTominay Arsenal ellen lőtt bombagólja utáni ünneplésük megmutatta, hogy milyen morál és összetartás uralkodik az öltözőjükön belül.

 

"Mindenki láthatta, hogy amikor gólt szereztünk, akkor ugyanúgy együtt voltunk, mint amikor gólt kaptunk."

 

"Ez nagyon fontos. Jó csapatunk van, amely összetart, jó a csapatszellem, ennek pedig fontos szerepe van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!