AZ Alkmaar 0-0 Manchester United

Idegenben jó az iksz, mondhatnánk, ha nagyon pozitív dolgot kellene kiemelni, ám egy nagyon gyenge mérkőzést láthattunk a csapattól.


Ole Gunnar Solskjaer meglepetésre De Geát tartotta a kapuban Romero helyett, míg a védelem szélén Dalot és a kezdőként első meccsét játszó Williams szerepelt.

 

Langyosan indult a találkozó, a csapatok nem veszélyeztették a kapukat. A Unitednél többet volt a játékszer. Az első 10 perc le is telt így, majd jött egy hazai szöglet, ami után Boadu fejelt a kapuba, de szerencsére lesen volt és a játékvezető is látta ezt, így maradt a 0-0.

 

A 14. perc végén Idrissi átlövését kellett védenie Davidnak, ami után már a negyedik sarokrúgását végezhette el az AZ.

 

A félidő felénél már 7-0 volt a szögletarány, ám ezekkel nem sokra ment a hazai alakulat.

 

Bizot kapusnak a 26. percben kellett először komolyabban megmozgatnia izmait, egy beadást öklözött ki kapuja előteréből.

 

A 30. perc végre vendég helyzetet hozott; James és Dalot játszottak össze a jobb oldalon, a walesi az alapvonalról középre gurított, ahol Greenwoodot találta meg, a fiatal angol lövését azonban blokkolta Vlaar.

 

Hat perccel később Dalot nagyszerű beadása szállt el a kapu előtt egészen Gomesig, aki azonban képtelen volt jól eltalálni a labdát - ez is nagy lehetőség volt. Sajnos Gomes nagyon gyenge produkciót nyújtott, bár ez a támadásokért felelős játékosok többségére is elmondható volt.

 

Le is csorogtak az első félidő percei, az Alkmaar magabiztosan focizott, bár a szögleteken kívül nem sok veszélyt jelentett De Gea kapujára, ám a Vörös Ördögök még annyit sem tudtak felmutatni, így nem csoda, hogy nem született gól a 45 perc alatt.

 

Fordulás után sem változott sok a manchesteri játékban, a hazaiak azonban elkezdték használni jobb szélüket is, ami az 51. percben majdnem gólt eredményezett. Egy jobboldali beadás suhant el a kapunk előtt, De Wit nem ért bele, csak centiken múlt, hogy nem lett gól.

 

 

Mivel a United támadójátéka továbbra is a nullával volt egyenlő, Solskjaer beküldte a pályára Rashfordot, aki James helyett játszott. Ez a csere sem hozott változást.

 

Sőt, a 70. percben Wijndal lőtt 19 méterről, De Geának nyújtóznia kellett, szögletre tolta a labdát.

 

A 76. percben Boadu készítette le Idrissinek a labdát, aki azonnal lőtt, de centiket tévedett. Egy perccel később ismét Idrissi tüzelt, De Gea öklözve hárított.

 

A United a második játékrész nagy részén szinte csak a védekezéssel foglalkozott, a hazaiak sokkal gyorsabb focit játszottak, a játékosok nem cipelték a labdát, átvétel után szinte azonnal passzoltak is a társakhoz, ami a Unitedre sajnos nem volt jellemző.

 

Az utolsó 10 percre feljebb lépett a United végre és a 84. percben centikre volt a vezetés megszerzésétől. A csereként beálló McTominay indította a csereként pályára lépő Lingardot, aki átvette a labdát, majd azonnal lőtt, ám a labda a hosszú felső mellett suhant el.

 

Azonban csak ennyire futotta a manchesteriektől, ráadásul Lingard megsérült, így tíz emberrel fejezte be a találkozót a Solskjaer-csapat.

 

Már a hazaiak sem akartak nagyot kockáztatni, így a meccs végén gólnélküli döntetlennel vonulhattak le a csapatok.


Európa-liga, L-csoport
AZ Alkmaar 0-0 Manchester United
Ado Den Haag Stadium

 

Vezette: Gediminas Mazeika (LTU)

 

Alkmaar: Bizot, Sugawara, Vlaar, Wuytens, Wijndal, Midtsjo, De Wit(Hatzidiakos 87.), Koopmeiners, Stengs, Idrissi, Boadu
Nem használt cserék: De Boer, Ouwejan, Druijf, Aboukhlal, Clasie, Reijnders

 

United: De Gea, Dalot, Lindelöf, Rojo, Williams, Fred, Matic, Mata(McTominay 83.), Gomes, James(Rashford 63.), Greenwood(Lingard 77.)
Nem használt cserék: Romero, Maguire, Tuanzebe, Chong

 

Gólszerző: -

 

Sárga lap: Dalot
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!