Manchester United 1-1 Liverpool

Marcus Rashford találatára - Rojo hibája után - Lallana tudott válaszolni, így döntetlennel zárult a rangadó.


Ole Gunnar Solskjaernak az utolsó pillanatban cserélnie kellett kezdőcsapatában, a bemelegítésnél Tuanzebe megsérült, helyette Marcos Rojo játszhatott, így a felállásban is változtatás született, három belső védővel állt fel a csapat, mögöttük meglepő módon David De Gea állt a kapuban, a spanyol kapus felépült sérüléséből.

 

Jobban kezdtek a hazaiak, letámadással zavarták ellenfelüket, akik nem nagyon tudták felvenni a ritmust. Leginkább jobbról érkezett beadás a Pool kapuja elé az első 10 percben, ám a Vörösök védelme tisztázni tudott mindig.

 

A 12. percben James sarokkal tette Pereira elé a labdát, kapu felé tört, majd 20 méterről lövésre szánta el magát, de gyenge kísérlet született. Előtte még Firminónak volt egy helyzete, lövése azonban komikusra sikeredett.

 

Nem sokkal később Wijnaldum cselei után lövést küldött De Gea kapujára, a kapus azonban minden erőlködés nélkül fogta a játékszert.

 

Az első 15 perc után a Pool kezdte befészkelni magát a hazai térfélre, melyből Rashfordék kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. Egy ilyen ellentámadás született a 20. percben, amikor Rashford harcolt Van Dijkkal, a támadó nyert, majd Pereirához passzolt, aki egy csel után 16-ról lőtt, de a blokkról szögletre pattant a labda.

 

McTominay is lövésre szánta el magát, de Alisson könnyedén hárított.

 

Gyors kontrát vezetett a Pool a 34. percben, három támadó három védővel szemben volt, de a jobboldali beadást Firmino gyengén lőtte kapura, De Gea vetődött és könnyen fogta.

 

Két perccel később a United vitt végig egy gyors ellentámadást, James a jobb oldalon osont el, gyönyörű beadással játszotta meg Rashfordot, aki Van Dijk mögül kibújva közelről kapuba lőtt. 1-0 a Unitednek. Bár a liverpooliak reklamáltak és VAR-ral meg is nézték az esetet - mert Lindelöf és Origi csatáját vizsgálták - esetleges szabálytalanság miatt, ám a gól érvényes volt!

 

 

A 43. percben Manéra íveltek fel egy labdát, Lindelöffel nagy csatában volt a támadó, a védő szerencsétlenkedett, Mane pedig közelről a kapuba lőtt, ám a videóbírós visszanézés után Atkinson elvette a gólt, hiszen a liverpooli kézzel vette le a labdát.

 

A szünetben vezetett a United és nem is lehetett azt mondani, hogy érdemtelenül. Persze a liverpooli drukkerek biztosan csalásról beszéltek, de a kéz még mindig szabálytalan a labdarúgásban.

 

Fordulás után a liverpooliak óriási labdabirtoklási fölénybe kerültek, de komoly helyzet nem született ebből. Leginkább arról szólt a félidő első 15 perce, hogy James-t kellett ápolni, mert előbb Van Dijk, majd Matip ütközött vele. Utóbbi undorító módon, örülhetett, hogy a játékvezető nem látta, mert piros lapos megmozdulás volt.

 

A 60. perc környékén az eddigi legerősebb nyomás nehezedett a Vörös Ördögökre, de a védelem jól állt a lábán. Legalább beadásokkal próbáltak veszélyt teremteni Hendersonék.

 

A nagy nyomás kontrákat hozhatott a Unitednek, egy ilyen a 67. percben született, Pereira iramodott meg, keresztbe átlőtte Rashfordnak, aki befelé tört és 18 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Nem sok kellett a gólhoz.

 

A 73. percben Rashford a bal szélen visszagurított Youngnak, aki felpasszolt Pereirának a tizenhatoson belülre, Andreas felpörgette a labdát, érkezett Fred, de 11 méterről nem talált kaput.

 

Tíz perccel később megint manchesteri kontra futott, a bal szélen James loholt, beadásáról lemaradt Rashford, a hosszún Pereira összeszedte a labdát, visszatette Frednek, aki lőtt, de egy métert tévedett.

 

A 85. percben Robertson beadását nem tudta kirúgni senki, a hosszún érkezett Lallana, aki közelről a kapuba gurított, 1-1.

 

A 92. percben Oxlade-Chamberlain átlövése suhant el a bal kapufa mellett, nagyon közel volt!

 

 

Premier League, 9. forduló
Manchester United 1-1 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Rojo, Young - McTominay, Fred - James, Pereira(Williams 93.) - Rashford(Martial 84.)
Nem használt cserék: Romero, Garner, Mata, Greenwood, Jones

 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Robertson, Matip, Van Dijk, Fabinho, Wijnaldum(Keita 82.), Henderson(Lallana 71.), Mane, Firmino, Origi(Oxlade-Chamberlain 59.)
Nem használt cserék: Adrian, Lovren, Milner, Gomez

 

Gólszerző: Rashford 36' illetve Lallana 85'

 

Sárga lap: Fabinho
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!