Norwich City 1-3 Manchester United

A két büntetőt kihagyó United 3-1-re nyert a Norwich otthonában, McTominay megszerezte a manchesteri csapat 2000. PL-gólját.


Jól kezdett a United, ám az első komoly lehetőség a hazaiak előtt adódott. Aarons robogott el egy kényszerítő után a jobb szélen, laposan a tizenhatos vonalára gurított, ahol Cantwell érkezett, a támadó lövése azonban kapu fölé szállt.

 

A 10. percben Young adta a bal szélen álló Pereirának a labdát, a középpályás befelé tört, majd 19 méterről a hosszú alsót célozta meg, de fél métert tévedett. Krul rajta volt, kiengedte a játékszert.

 

Sok mozgással játszott a United, ráadásul labdavesztés után igyekeztek a játékosok minél hamarabb visszaszerezni azt. Előrepasszok is jöttek folyamatosan, nem csak a felállt fal körüli adogatást lehetett látni.

 

A 18. percben szép, gyors támadást vezettek a Vörös Ördögök, Pereira indult kapu felé, Rashfordhoz passzolt, aki Martialt játszotta meg, a francia visszatette Marcusnak, aki közelről tüzelt, Krul nagyot védett. A következő percben egy szöglet után a hazai kapus még nagy hárítást mutatott be, Pereira sarokrúgása a rövidnél Rashfordot találta meg, aki mellel tette be kapu elé, Martial 3 méterről fejelt, de Krul a gólvonalon hatalmasat mentett.

 

Újabb szöglet szállt be a kapu elé, Cantwell aludt el kicsit, McTominay lecsapott a labdára és 14 méterről kilőtte a bal alsót, megszerezve ezzel a vezetést és a United 2000. PL-gólját!

 

A gól után nem sokkal Martial ugratta ki Dan James-t, aki ütközött Godfrey-vel; Attwell játékvezető először továbbot intett, ám a VAR után büntetőt ítélt. A tizenegyest Rashford a jobb alsóba akarta belőni, de Krul fogta!

 

A 30. percben James elképesztő labdát tálalt Rashford elé, akinek már csak a kapus eszén kellett túljárnia, sikerült is, szépen lőtt a hálóba, 2-0 a Unitednek!

 

Három perccel később Rashford a bal szélen ment el egy védő mellett, közel járt az alapvonalhoz, megpróbált onnan gólt lőni, de Krul szögeltre mentett.

 

A 38. percben Cantwell tologatott a tizenhatos előtt, majd lövésre szánta el magát, de De Gea a léc fölé tolta a próbálkozást.

 

Már a 41. percben járt a találkozó, amikor egy tisztázást Fred vett le, majd lőtt, Cantwell kézzel ért a labdába, a játékvezető a videóbíró segítsége után megítélte a tizenegyest. Ezúttal Martial állt a labda mögé, de Krul ezúttal is túljárt a lövő játékos eszén. Hihetetlen, mennyire nem tud a csapat büntetőket rúgni. Hatból csak kettőt lőtt be a szezonban a csapat. Rashford 4-ből kettőt értékesített, míg Martial és Pogba is kihagyta saját tizenegyesét.

 

 

A két VAR okán 3 percet hosszabbított a játékvezető, már a ráadásban járt a mérkőzés, Buendia a büntetőterületen belül robogott alapvonalig, onnan centerezett, Pukki azonban kapu mellé lőtt.

 

Nem kérdés, hogy a United megérdemelten vezetett a félidő végén, az sem kérdés, hogy a 4-0 reális lett volna, de sajnos a rögzített szituációkból nem ment ma.

 

A második félidő elején Aarons robogott el a jobb szélen egészen alapvonalig, beadását Pukki azonban nem tudta kapuba lőni. Feltüzelve jött ki a hazai gárda, mely két cserével folytatta a találkozót.

 

Az 52. percben James ívelt szélről a védők mögé, Martial elé került az átadás, de a csatár kissé kiszorított helyzetből leadott lövését Krul lábbal szögletre tolta.

 

A félidő első harmadában nagyon idegesen játszottak a vendégek, nem véletlenül mutatta Ole, hogy nyugodjon le mindenki.

 

A csereként beálló Hernandez kapott remek átadást a 72. percben, első lövését még blokkolta a védelem, második próbálkozása már eljutott De Geáig, aki azonban fogta a labdát.

 

A 73. percben Rashford és Martial csodálatos összjátéka hozta meg a United harmadik gólját. Rashford passzolt Martialhoz, a francia visszagurított Marcusnak, aki sarokkal hozta helyzetbe csapattársát, Anthony pedig a kivetődő Krul felett a hálóba pörgetett, 3-0 a Unitednek!

 

Bő tíz percig semmi komoly nem történt, leginkább a hazai játékosok ápolásáról szólt a mérkőzés ezen időszaka, majd a 83. percben a csereként beálló Lingard vállalkozott távolról, a labda azonban elkerülte a bal felső sarkot.

 

Amadout kellett sokadjára ápolni, ám a védő nem tudta tovább vállalni a játékot, így a Norwich tíz emberrel folytatta a találkozót, hiszen már mindhárom cseréjét elhasználta a menedzser.

 

A 88. percben McTominay csúnyán eladta a labdát, Hernandez indult kapu felé, elment három védő mellett, majd 14 méterről kilőtte a bal alsót, szépített a Norwich.

 

A hat perc ráadás első percében Hernandez lövése suhant el a jobb kapufa mellett. A United teljesen leült, kicsit fel kellett volna még pörögni, mert volt hátra még öt perc.

 

Hatalmas lehetőség maradt ki a 94. perc végén; Lingard cselei után Greenwood kapott nagy labdát a támadótól, de a csatár próbálkozását lábbal védte a nagyszerű napot kifogó Krul.

 

 

Premier League, 10. forduló
Norwich City 1-3 Manchester United
Carrow Road, 27108 néző

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Norwich: Krul, Aarons, Amadou, Godfrey, Lewis(Byram 66.), Tettey, Buendia, Leitner(Stiepermann 46.), McLean, Cantwell(Hernandez 46.), Pukki
Nem használt cserék: McGovern, Trybull, Drmic, Srbeny

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Young, Fred, McTominay, Pereira(Garner 82.), James(Lingard 80.), Rashford, Martial(Greenwood 75.)
Nem használt cserék: Romero, Mata, Rojo, Williams

 

Gólszerző: Hernandez 88' illetve McTominay 20', Rashford 30', Martial 73'

 

Sárga lap: Aarons illetve Wan-Bissaka, Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!