Rojo a csapat önbizalom növekedéséről

Marcos Rojo kihangsúlyozta, hogy szeretné folytatni szilárd teljesítményét a védelemben és magyarázattal szolgált arra is, hogy mi áll a Manchester United önbizalmának helyreállása mögött.


Az argentin bekk már túllépett azokon a sérüléseken illetve problémákon, amik akadályozták az előző szezonban és amelyek okán minden sorozatot figyelembe véve csak hat mérkőzésen állhatott a Vörös Ördögök rendelkezésére. Ez az év teljesen másként alakult eddig számára. Még csak két hónap telt el a 2019/20-as idényből, de Rojo neve mellett már ugyanannyi mérkőzés szerepel, mint az egész előző szezonban.

 

A szerda esti, Chelsea elleni Ligakupa mérkőzés előtt a MUTV-nek nyilatkozva a dél-amerikai játékos elárulta, milyen sokat jelent számára, hogy újra ott lehet a pályán.

 

"Személy szerint nagyon boldog vagyok, hogy újra játszhatok a csapatban és már nagyon várom, hogy minél több mérkőzésen a pályán lehessek" - kezdte.

 

"Fizikálisan nagyon jó állapotban vagyok, ezt pedig akkor is érzékelem, amikor játszom. A Liverpool elleni kemény mérkőzéssel kezdődött. Jó eredményt értünk el, talán nem olyat, amilyet szerettünk volna, de egy pontot szereztünk, a legutolsó két meccsünket pedig hozni tudtuk, úgyhogy nagyon elégedett vagyok."

 

"A szurkolók mindig támogatóak. Minden egyes alkalommal, amikor játszom és jól teljesítek, melegséget érzek a részükről. Ez olyan, mintha örömükre szolgálna, hogy kezdőként játszom, ami pedig boldoggá tesz engem."

 

 

Rojo sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy különböző felállásokban a védelem közepén, vagy éppen szélső védőként is megállja a helyét. Ez bővebb variációs lehetőséget biztosít Ole Gunnar Solskjaer számára az elmúlt mérkőzéseken sérülésekkel tépázott hátsó alakzat összeállításakor, példának okáért így volt a Liverpool elleni rangadón is, amikor Axel Tuanzebe bemelegítés során elszenvedett csípősérülése okán Rojo került bevetésre az utolsó pillanatban. Érthető módon az argentin bekk nagyon jól emlékszik arra a kulcsfontosságú pillanatra.

 

"Nem ideális csak az utolsó pillanatban megtudni, hogy játszani fogsz, de mindig minden eshetőségre készen kell állni, ez pedig különösen igaz az igazán kemény, nagy mérkőzésekre. Akkor is koncentráltnak kell lenned, ha nem kerülsz be a kezdőcsapatba és azt gondolom, hogy a történtek ellenére nagyon jól sikerült teljesítenem."

 

A United védelmi rendszere már számtalanszor változott a szezon során attól függően, hogy Solskjaer két, vagy három középső védővel állt fel. Ez megváltoztatta a Vörös Ördögök játékát, Marcos számára pedig nem idegen egyik felállás sem.

 

"Karrierem során már mindkét játékrendszerben számtalanszor játszottam" - magyarázta.

 

"Három belső védővel sokkal védettebbnek érzem magamat, jobban le tudjuk fedni az ellenfelek támadásait, szervezettebbek vagyunk, a szélső védők pedig jobban tudják segíteni a támadásokat."

 

"Ilyenkor több játékos vesz részt a támadásépítésben, miközben hátul is biztos lábakon állunk. Szerintem ez a különbség, ha három belső védővel állsz fel. Úgy gondolom, hogy jó, ha egy csapat képes több formációban is pályára lépni, mert ez a játékosok alkalmazkodóképességét is növeli. Sokkal erősebbé válik ezáltal a csapat és hasznosabb a menedzser számára is, amikor döntéseket kell hoznia."

 

 

A Liverpool elleni pontosztozkodást követően a United két idegenbeli sikert könyvelhetett el, előbb a Partizan Belgrád ellen az Európa-ligában, majd a Norwich City ellen a Premier League-ben. Rojo számára pedig egyértelműen beazonosítható, hogy miből fakadnak a pozitív eredmények.

 

"A Liverpool meccs után szerintem nőtt a csapat önbizalma. Ez sokkal nagyobb hajtóerőt biztosított számunkra és amikor jó eredményt értünk el idegenben, az erősítette a hitünket, emellett pedig lehetőséget adott arra, hogy jobban kifejezzük magukat abban a tekintetben, hogy így visszatérhettünk ahhoz a fajta támadószellemű játékhoz, ami korábban minket jellemzett."

 

A szezon további részére előre tekintve a világbajnoki ezüstérmes játékos késznek érzi magát, hogy egyéni és csapat szinten is elérje kitűzött céljait.

 

"Személy szerint szeretnék a lehető legtöbb mérkőzésen lehetőséghez jutni, a legmagasabb szintű játékkal folytatni a szezont és bizonyítani a menedzsernek, hogy számíthat rám."

 

"A csapat szempontjából az Európa-liga megnyerése és a minél előkelőbb bajnoki helyezés, illetve Bajnokok Ligája-kvalifikáció lenne az üdvözítő. Javítanunk kell a helyzetünkön, hogy a következő szezonunk sokkal jobb legyen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!