Young: Továbbra is jó a csapat hangulata

Ashley Young szerint egy vereség nem fogja lerombolni a Manchester United játékoskeretének önbizalmát a Partizan Belgrád elleni Európa-liga csoportmérkőzést megelőzően.


A Vörös Ördögök három mérkőzésből álló győzelmi sorozattal vágtak bele múlt hétvégén a Bournemouth elleni vendégjátékuknak, ahol Ole Gunnar Solskjaer legénysége azonban sajnos 1-0-s vereséget szenvedett.

 

Bár a médiában akár egyetlen vereség is elég ahhoz, hogy krízist kiáltsanak, a csapat tapasztalt védője visszautasítja, hogy a rosszul sikerült dél-angliai látogatásuk ilyen hatással lenne rájuk.

 

Ehelyett a Manchester United csapatkapitányaként már nagyon várja a Partizan elleni mérkőzést, ahol egy esetleges győzelem továbbjutást jelentene számukra az Európa-liga kieséses szakaszába.

 

"Az a vereség nem fogja romba dönteni a csapatszellemünket" - kezdte Ashley a szerdai hivatalos sajtótájékoztatón.

 

"Nagyon jó összecsapásunk lesz holnap, amelyen kivívhatjuk a csoportkörből való továbbjutást. Ezt követően nyerhető mérkőzések várnak ránk. Szerintem a holnapi meccsel kezdődően sikerülhet egy újabb nyerő szériát felállítanunk és pontokat szereznünk."

 

Amikor arról kérdezték, mit szól a csapat bajnoki helyezésével kapcsolatos legutóbbi kritikákra, így felelt.

"Mindenkinek lehet saját véleménye."

 

"Amit napról-napra az edzéseken látok, az az, hogy a fiúk keményen dolgoznak."

 

"A lehető legkeményebben dolgozunk az edzőpályán, hogy sikerüljön eredményeket elérnünk. Természetesen a dolgok nem úgy alakultak eddig, ahogyan azt szerettük volna és ahogyan a menedzser is elmondta, nemrég sikerült egy mini sorozatot produkálnunk."

 

 

A manchesteriek a szezon bizonyos részeiben a vezetés megszerzése után nem tudták döntésre vinni a mérkőzéseket, de Ashley azt akarja, hogy a United orvosolja ezt a problémát.

 

"Apró nüanszokon múlnak az ilyen dolgok" - tette hozzá.

 

"Bizonyos mérkőzéseken 1-0-ra vezettünk, de utána döntetlent elérni felér azzal, mintha kikaptunk volna."

 

"De vannak jelek arra, hogy ebben fejlődni tudunk, ezeket pedig meg is mutattuk az elmúlt hetekben. Amikor mi diktáljuk az iramot és vezetünk, akkor sokkal jobb csapatnak tűnünk."

 

"Ha holnap sikerülne korán vezetést szereznünk, akkor még számos gólt szerezhetnénk. Ez mindenkinek önbizalmat adna és egy újabb sorozatunk vehetné kezdetét."

 

34 évesen Ashley Young az egyik legidősebb tagja a relatíve fiatal manchesteri játékoskeretnek, a 18-as számú játékosnak pedig van néhány tanácsa ifjú játékostársai számára.

 

"Az olyanok, mint Mason [Greenwood], Jimmy [Garner], [Tahith] Chong, Angel [Gomes], Brandon [Williams], csak hogy néhányukat emeljem ki, fantasztikusan jól teljesítettek."

 

"Felkerültek, számukra pedig nagyszerű lehetőség volt az, hogy játékperceket kaphattak a pályán. Szerintem erről szól nálunk a klub hogy látod, amint a fiatalok jól teljesítenek, felkerülnek a felnőtt csapatba, ez történt mindig az elmúlt évek során."

 

"Ugyanolyan keményen kell dolgozniuk, mint az edzéseken. Továbbra is tanulniuk és figyelniük kell azokra az emberekre, akik tanácsokkal látják el őket és egyre jobbá és jobbá kell válniuk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!