Manchester United 3-0 Partizan

A Manchester United remek teljesítménnyel legyőzte a Partizan gárdáját és továbbjutott a csoportból.


A születésnapos David De Gea ezen a találkozón nem kapott lehetőséget, ellenben Greenwooddal, aki ismét a kezdőcsapatba került.

 

Az első 4 perc két gólt is hozott, ám mindkettő leshelyzet után született, így sem a United, sem a Partizan nem szerzett vezetést.

 

A 7. percben Wan-Bissaka centerezésébe nem értek bele a védők, a labda így eljutott Rashfordig, aki 11 méterről lőtt, de a hosszú alsó mellett elsuhant a labda.

 

Két perccel később Mata kiváló játékkal hozta helyzetbe Rashfordot, aki 4 méterről a kapusba lőtt.

 

Az első negyedóra végén Wan-Bissaka suhant el megint a szélen, remekül ívelt kapu elé Rashfordot megtalálva, az angol csatár azonban kapu fölé bombázott.

 

Húsz perc után jött a gól: McTominay passzolt Rashfordhoz, aki kapu felé fordult és a védelemre vezette a labdát, majd az ellenfelek között átgurított a jobbon érkező Greenwoodhoz, Mason labdaátvétel után a bal lábára cselezett, majd a kapu közepébe lőtte a játékszert. A védő és a kapus is azt hitte, a hosszú alsót fogja választani a támadó, de Greenwood okosan oldotta meg a helyzetet.

 

 

A 25. percben nem először jutott el a hazai tizenhatosig a szerb csapat, de a legveszélyesebb lehetőségük ekkor született, Soumah tekert okosan, de eltévesztette a kaput szerencsére.

 

Végre Martial is aktivizálta magát, ő is lövésre szánta el magát, de kapu fölé tüzelt.

 

Nem is akárhogy aktivizálta magát a francia, a 33. percben egy kis szerencsével került Tony-hoz a labda, aki a fél védelemből bolondot csinált, majd a kapus alatt a hálóba gurított, 2-0 a Vörös Ördögöknek!

 

 

Sőt, egy perc múlva Rashford átadása kiválóan találta meg a védők mögé befutó Martialt, a csatár átemelte a kapuson, de túl erősre sikerült a próbálkozás, maradt a 2-0.

 

Több, zseniális támadást vezetett végig a csapat, látványos, gyors focival, sok mozgással játszva a játékosok sokszor könnyedén bontották meg a vendégek védelmét, de a szünetig nem változott az eredmény, pedig ha pontosabbak a támadók, simán lehetett volna 4-5 gólos az előny.

 

Fordulás után nem sokat kellett várni az újabb találatra, egy keresztlabda szállt Young felé, az angol a tizenhatos oldalánál állva egyből Rashford elé tálalt, aki kíméletlenül a léc alá vágta a labdát, 3-0!

 

Kiváló helyről jöhetett szabadrúgással a United, Young tekerése a kapufa mellett suhant el. Másodpercekkel később Rashford kapott nagyon jó indítást, de nem tudott túljárni a kapus eszén.

 

Az 59. percben ismét szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, ezúttal Fred vállalta el, a kapus a léc alól mentett szögletre.

 

Az utolsó 30 percre eléggé leült a találkozó, a kapuk nem forogtak veszélyben, mezőnyben jót passzolgattak Martialék, de a meccs eldőlt már, egyik csapat sem akart semmit a másiktól.

 

 

Európa-liga, L-csoport
Manchester United 3-0 Partizan
Old Trafford

 

Vezette: Mattias Gestranius (FIN)

 

United: Romero, Wan-Bissaka, Maguire, Rojo, Young, McTominay(Lingard 75.), Fred(Garner 63.), Greenwood, Mata, Martial, Rashford(Pereira 67.)
Nem használt cserék: Grant, Jones, Williams, James

 

Partizan: Stojkovic; Miletic, Ostojic, Pavlovic, Urosevic; Zdjelar, Natcho(Tosic 59.); Scekic, Soumah, Asano(Stevanovic 70.); Sadiq(Ivanovic 86.)
Nem használt cserék: Vujacic, Brezanic, Lutovac

 

Gólszerző: Greenwood 21', Martial 33', Rashford 50'

 

Sárga lap: Young illetve Natcho, Pavlovic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!