McTominay: Működött a derbire kitalált taktikánk

Scott McTominay szerint a Manchester United később sorsdöntőnek bizonyult parádés kezdése a városi derbin Ole Gunnar Solskjaer taktikai mágnestáblájának köszönhető.


Az Etihad Stadiumbeli összecsapásra Solskjaer és edzői stábja alaposan felkészítette csapatát, amely többek között két, az első félórában szerzett gólban testesült meg Marcus Rashford és Anthony Martial jóvoltából, amelyek kiváló alapot szolgáltattak a mérkőzés későbbi megnyeréséhez.

 

"A mérkőzésre készülvén egyértelműen tudtuk, hogy miként akarunk játszani, az első 30 perc pedig mindent felvonultatott abból, amiről beszéltünk a felkészülés során tartott egyeztetéseken. Jó látni, hogy ez kifizetődött" - kezdte McTominay a Sky Sportsnak.

 

"Mindig is tudtuk, hogy nehéz lesz. Ők egy topcsapat, néhány világklasszis játékossal teletűzdelve, akikkel szembe kell kerülni a pályán, de azt gondolom, hogy különösen az első 30 percben ellenállhatatlanok voltak a kontratámadásaink."

 

"Ezek lehetőséget adnak arra, hogy nekik menjünk és támadni tudjunk. Jól kezeltük a labdát és a második félidőben ellen tudtunk állni a nagy nyomásuknak, ez pedig nagyon jót jelent számunkra az elkövetkezendő mérkőzéseinkre is."

 

"Túlzottan sok olyan mérkőzésünk volt, amikor könnyűnek találtattunk és balszerencsénk volt az eredményekkel, de most megmutattuk, hogy továbbra is keményen kell dolgoznunk."

 

"Kemény volt. Nehéz ilyen szintű nyomásnak folyamatosan ellenállni, különösen ilyen jó játékosokkal szemben. Imádják a labdát járatni, jobbról-balra és balról-jobbra."

 

"Mindig nehéz ezt bírni, de a végén megédesült a siker, különösen a saját szurkolóink előtt. Gyönyörű események szemtanúi lehettünk."

 

 

A Sheffield United és az Aston Villa elleni egymást követő döntetlenek után a Vörös Ördögök naptárában két, a szezon alakulása szempontjából kulcsfontosságúnak minősített párosítás került megjelölésre.

 

Azonban a Tottenham Hotspur elleni hazai 2-1-es győzelem után a városi derbin elért siker értelmében Ole Gunnar Solskjaer legénységénél most egyértelműen reménykedőek.

 

"Ez egy nagy hét volt számunkra. A nehéz mérkőzésekre való felkészüléskor beszéltünk erről. De ez most hab a tortán. Remélhetőleg sikerül erőt merítenünk a legutóbbi két eredményünkből és csak előre lépegetünk. Fejlődünk és ezt nagyon jó látni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!