Sir Alex: Éreztem a gyõzelmet a levegõben

Sir Alex Ferguson csapatba vetett hite ismét igazolást nyert, amikor Javier Hernandez egy késõi góllal megszerezte a szezon egyik legfontosabb gyõzelmét.


A mérkõzés sokáig gólnélküli döntetlenre állt, különösen Jaglielka és az egykori Vörös Ördögök, Tim Howard és Phil Neville hiúsították meg Chicharito, Rooney, és a többi United játékos gólszerzési kísérleteit. A United menedzsere azonban elárulta, érezte, hogy a gyõzelem eljön csapata számára.


„Éreztem, hogy jönni fog a gól, a közönség fel volt tüzelve, és ilyenkor szinte beüvölti a tömeg a kapuba a labdát” – mondta Sir Alex a MUTV munkatársainak.

 


„Nehéz meccs volt. Az Everton fantasztikusan védekezett ma, a kapusuk és a két középhátvédjük brillírozott a mérkõzésen. Néhány lövésünket blokkolták, néhányat mi lõttünk mellé, de a kapus is bemutatott 2 vagy 3 bravúros védést.”


„Rossz döntéseket hoztunk az elsõ félidõben, volt néhány komoly lehetõségünk a mérkõzés elején, akár már a szünet elõtt eldönthettük volna a végkimenetelt. Idõvel azonban megérett a gól, a végéig kellett várnunk ugyan, és mindenki nagyon izgult a közönség soraiban is, de végül eljött a gyõzelem.”


„Mondogattam magamban, hogy ’ez ismét egy kései gyõzelem lesz’. Ez szinte egyenesen következett a klub történelmébõl.”


„A legfontosabb, hogy soha nem adhatjuk fel. Kockáztatnunk kellett, Rooneyt a pálya közepére tettem, Giggset és Owent pedig pályára küldtem. Evans és Fabio kevés mérkõzésen szerepeltek, de mindketten nagy rugalmasságot és elszántságot mutattak.”


„Fantasztikusan teljesítményt nyújtottak ismét a fiúk a jó formában levõ Everton ellen. Szerintem nagyon elégedettek lehetünk ma, elértük azt az eredményt, amit szerettünk volna.”

 


A szezonban nem elõször fordult már elõ, hogy Chicharito szállította a mérkõzés vége felé a Manchester United gyõztes gólját, de Valencia elõkészítése is említésre méltó volt.


„Chicharito sokkal jobban szerepel az elsõ évében, mint vártuk. Azt hittük ebben az évben csak szokni fogja majd az angol pályák légkörét és megerõsödik egy kicsit. Hamar beilleszkedett azonban, reggel 9-kor õ érkezik elsõként az edzésre, de õ távozik utoljára is. Nagyon lelkes a fiú.”


„Valencia szintén fantasztikus volt ma. Egy érzékes bónusz ez számunkra, hogy egy ilyen játékos, mint õ, még friss a szezon végén” – zárta gondolatait a mester.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!