Hernandez lenyûgözi Fergusont

Fergiet meglepetésként érte Borsócska gyors alkalmazkodása.


Javier Hernandez 19. szezonbeli gólja, amelyet a tegnap koradélutáni Everton elleni összecsapáson szerzett meg, talán bajnokságnyerõ találatnak bizonyult. A Vörös Ördögök egyik kezüket már a trófeán érezhetik a kékek legyõzése után.

 

A 22 éves mexikói játékosnak egy szezon alatt sikerült beküzdenie magát Sir Alex Ferguson kezdõcsapatába. A skót mester elárulta, hogy õ se számított erre, mikor a Világbajnokság elõtt leigazolta Borsócskát a Chivas-tól.

 

„Javier jobban teljesít, mint azt bárki gondolta volna a szezon elõtt.”

 

„Azt hittük, hogy mivel ez az elsõ éve csak hozzászokik a játékhoz, és kicsit megerõsödik fizikailag.”

 

„Ezeken a megpróbáltatásokon könnyen túljutott.”

 

„Minden reggel õ érkezik elsõnek a 9 órás edzésre és õ az is, aki utoljára hagyja el a pályát. Nagyon elszánt fiatalember.”

 

Hernandeznek hihetetlen gólszerzési képességei vannak.

 

A United utóbbi 12 összecsapásából 6-on sikerült betalálnia az ellenfelek kapujába, és az egész szezon során 16 mérkõzésen sikerült gólt szereznie. Dimitar Berbatovnak habár 22 gólja van, ezt 10 meccsen érte el.

 

 

Az Antonio Valencia beadás után szerzett fejesgólja közelebb jutatta a Vörös Ördögöket a Premier League megnyeréséhez, hisz így 7 pontra húztak el a mögöttük álló ellenfelektõl egy nagyon nehéz hét elõtt, melyben összecsapnak a Schalkéval a Bajnokok Ligájában, és sorsdöntõ mérkõzéseket játszanak az Arsenal és a Chelsea ellen.

 

„Az elképesztõ a médiában az, hogy folyton azt mondogatják, hogy a mögöttünk álló 2 csapat elleni meccset elveszíthetjük. Miért fordulhatna ez elõ?” - kérdezte Ferguson, a csapat menedzsere

 

„A játékosoknak is megmondtam, hogy felejtsék el ezt az eshetõséget. Csak koncentrálnunk kell, megnyerni a meccseinket és nem elbízni magunkat.”

 

„Egyre kevesebb meccs van hátra, és a csapatunk készen áll ezeket gyõztesen megvívni.”

 

„Szeretem a szezonnak ezt a nehéz részét, mert ilyenkor játsszuk a sorsdöntõ meccseinket. Most úgy érzem készek vagyunk erre.”

 

Most már egyre biztosabb lehet ebben Ferguson, hiszen Hernandez fejesgólja az Everton ellen gyõzelmet jelentett csapatának.

 

„Az Everton nagyon rugalmasan játszott, és a védekezésük szilárd lábakon állt.”

 

„Howard egyszer-kétszer gyönyörûen hárított, ezért éreztük, hogy ez egy késõi góllal eldöntött meccs lesz.”

 

„De ismerjük a klub történelmét, és tudtuk hogy befogunk találni az ellenfél hálójába.”

 

Ferguson elmondta azt is, hogy pillanatnyilag nincsenek sérülés problémák a csapatban, és Nemanja Vidic csak azért nem játszott, hogy pihenjen kicsit.

 

David Moyes az Everton menedzsere elmondta, hogy nincsenek aggályai a két meg nem adott büntetõvel szemben. Az egyik esetben Evans „buktatta” Beckfordot, a másikban pedig Rio Ferdinand „lökte fel” a csereként beálló Anichebét.

 

Moyes viszont nincs hasonló véleményen Chicharitoról mint a United menedzsere.

 

Mikor megkérdezték tõle, hogy mit gondol a mexikói játékáról a válasz a következõ volt: „Semmit.”

 

„Nem az én játékosom, nem foglalkozom vele. Örültem volna, ha nem tud nekünk gólt lõni.”

 

„Nem mondhatom hogy jól játszottunk, de a mai futballnak sok oldala van és véleményem szerint tökéletesen végeztük a dolgunkat a 85. percig, mikor is Hernandez betalált.

 

teamtalk.com

 


teamtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!