Liverpool 2-0 Manchester United

A Liverpool 2-0-ra nyert a Vörös Ördögök ellen. Bár voltak olyan időszakok, amikor a United jobb volt, gólok nem jöttek, így nem sikerült megállítani a listavezetőt.


Óvatosan kezdtek a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben az első 10 perc alatt, ám utána a Pool egyre nagyobb nyomás alá próbálta helyezni a Vörös Ördögöket, melynek öt perc után meg is lett az eredménye. Egy szögletet fejelt a kapuba van Dijk úgy, hogy Gomez előtte két kézzel fogta Maguire-t, a holland védő pedig a könyökét is kitette...de a vörösöknek ebben a szezonban már sok dolgot elnéztek, miért pont ezt ne tették volna, 1-0 a hazaiaknak.

 

A gól után sem állt le a Pool, de a védelem jól állt a lábán legtöbbször, még akkor is, amikor például Oxlade-Chamberlain próbálta gáncsolni Shaw-t. Érdekes, ezt is elnézte Pawson.

 

A 24. percben Mane kapott hatalmas labdát, de Shaw óriásit mentett.

 

Egy perccel később van Dijk ütközött De Geával, de Pawson továbbot intett, Firmino pedig betekerte a labdát a hosszúba. A United játékosai leordították Pawson fejéről a haját, aminek lett is eredménye, hiszen a VAR után visszavonta a találatot a játékvezető.

 

A 36. percben Wijnaldum ugrott ki a védők között, elgurította De Gea mellett, de a gólt nem adták meg les miatt. 

 

A 40. percben Fred passzolt Martialhoz, aki 17 méterről lövésre szánta el magát - ez volt az első manchesteri próbálkozás, de a labda elkerülte a kaput.

 

Egy perc múlva jött a második, ráadásul nagyon nagy helyzet. Egy beadás szállt a hosszúra Wan-Bissakához, aki középre passzolt, ám Pereira nem érte el a labdát, pedig bevetődött messziről.

 

A félidő utolsó perce egy Pereira lövést hozott, fent maradt a Pool, a United pedig gyorsan átjátszotta a középpályát, Andreas 19-ről lőtt, de Alisson fogta a labdát.

 

Másodpercekkel később Mane került nagy helyzetbe, de lövését De Gea lábbal hárította, remek védés volt, kellett is, mert a védelem ezúttal nagyon eltolódott.

 

A szünetig nem történt már más, így hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

 

Fordulás után Salah kavargatott a tizenhatoson belül már az első percben, majd visszapasszolt az érkező Hendersonnak, aki lövést eresztett meg, de Maguire blokkolt. A következő percben Robertson beadását Salah lőtte el sután, a labda centikkel a hosszú kapufa előtt suhant el.

 

A 48. percben Mane, Firmino, Mane volt a játékszer útja, de a lövés kapu fölé szállt. A 49. percben Henderson lőtt kapufát 16 méterről, köszönhetően De Geának, aki beleért a próbálkozásba - órisái nyomás alatt volt ekkor a United.

 

Az 57. percben végre kiszabadult saját tizenhatosáról a vendégcsapat, Fred indult kapu felé, nem lépett ki rá senki, így 16 méterről tüzelt, de kapu mellé lőtt a brazil.

 

Két perccel később elképesztően nagy helyzet maradt ki; Martial játszott Pereirához, aki csodás bokamozdulattal tette vissza a franciához, Anthony már csak a kapussal állt szemben, de hét méterről kapu fölé bombázott. Túl nagy gólt akart lőni, nem sikerült.

 

Megjött a lövőkedv, Martial és Fred is próbálkozott, de Alisson hárított mindkét esetben.

 

Kettőt cserélt Solskjaer, bejött Greenwood és Mata is, és látszott, hogy a csapat egyre többet birtokolta a labdát, fokozatosan vette át az irányítást.

 

De ez a fölény nem sok helyzetet hozott, pedig az utolsó 5-8 percben 85%-os volt a manchesteri labdabirtoklás, nagyot küzdött a csapat.

 

Ráadásul az utolsó percben Alisson labdája után Salah lőtt gólt, amivel a Pool tovább menetelt a bajnoki cím felé.

 

 

Premier League, 23. forduló
Liverpool 2-0 Manchester United
Anfield Road

 

Vezette: Craig Pawson

 

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain(Lallana 66.), Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino(Origi 83.), Mane(Fabinho 83.)
Nem használt cserék: Adrian, Jones, Matip, Minamino

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Dalot 87.), Williams(Greenwood 74.) - Fred, Matic - James, Pereira(Mata 74.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Jones, Lingard

 

Gólszerző: van Dijk 15', Salah 93'

 

Sárga lap: Salah illetve Matic, De Gea, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!