Sir Alex európai fogadalma

Sir Alex Ferguson tisztelettel adózik csapata tapasztalata elõtt és szerinte a Manchester Unitednél mindig is törekedtek arra, hogy bejussanak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.


A United idén leginkább azt akarta, hogy egy újabb bajnoki címmel, immár tizenkilenc elsõséggel Anglia legsikeresebb csapatává váljon, de az európai kupa sem volt háttérbe szorítva.

Ferguson elismerte, irígykedik olyan klubokra, mint az AC Milan, az Ajax vagy éppen a Real Madrid azért, amit elértek az európai sorozatban, de örül annak, hogy sok játékosa egészséges és bevethetõ a Schalke elleni kemény BL elõdöntõn.

"A jelenlegi keret rengeteg európai tapasztalattal rendelkezik" - mondta a skót menedzser. "Az elõdöntõk, ahol most tartunk, mindig irígységet hoznak ki olyan riválisokkal szemben, akik kiváló eredményeket értek el az európai kupákban."

"Megpróbálunk felzárkózni olyan csapatokhoz, mint a Real Madrid."

Az angol válogatott Rio Ferdinand és Wayne Rooney lehet majd a kulcsa a Vörös Ördögök idegenbeli mérkõzésének a Veltins Arénában, ahol 2006-ban Anglia vereséget szenvedett Portugáliától a világbajnokság során.

 


"Rio tapasztalata már a Chelsea elleni elsõ mérkõzésen is megmutatkozott. Hatalmas volt. Tapasztalat és a képességek nagyon fontosak ebben a helyzetben, ahol mi vagyunk. Friss és készen áll a játékra, ami hatalmas lökés számunkra."  

"Wayne formája fantasztikus az utóbbi két hónapban. A legfontosabb dolog a frissesség, amit a visszatérõ játékosok a csapatba hoztak, mint Anderson, Rio, Valencia és Park" - tette hozzá Ferguson.

"Néha fordul csak elõ ez, hogy majd az összes játékosok egészséges abban az idõben, mikor a nagy sorozatok jönnek. Ez fejfájást okoz a megfelelõ csapat kiválasztásakor, de ez az, amit akarsz mindig is."

"Ez az a csapat, amely soha nem adja fel. Nem lát lehetetlent. Ez pedig hatalmas erény számunkra. Láthatták az Everton ellen is."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!