Maguire: Rio volt a példaképem

Harry Maguire a modern középső védő megtestesítője.


Levegőben kiváló, párharcokban erős és példát mutat, miközben a labdával is magabiztosan bánik, kihozva azt a védelmi vonalból és támadást indítva. Mindezekben a legendás manchesteri védő, Rio Ferdinand hatása észlelhető.

 

A Vörös Ördögök jelenlegi csapatkapitánya mesélt arról, milyen volt középpályásból védővé válnia, valamint arról, Rio mellett John Terry is egy olyan játékos volt, akire felnézett.

 

De igazán Ferdinand játéka volt az, mely megragadta Harry képzeletét, miközben tanulta a focit.

 

"Mindig is két belső védőre néztem fel: John Terry-re és Rio Ferdinandra" - nyilatkozta Maguire.

 

"Két olyan középső védő, akiket hétről-hétre láttam játszani, miközben felnőttem, trófeákat nyertek, rangadókat nyertek és játszottak az angol válogatottban. Ők voltak Anglia legfontosabb középső védői."

 

 

"Úgy gondolom, Rio egy magasabb szintre emelte a védekezés filozófiáját. John Terry pedig mindig jó volt labdával. Ballal és jobbal is képes volt különféle passzokra, de úgy vélem, Rio hozta be azt a filozófiát, hogy ki kell hozni hátulról a labdát, be kell lépnie a játékba."

 

"Nagyszerű volt nézni őt és ő volt az a személy, aki felnyitotta a szemem. Azt gondoltam, erre van szükség ahhoz, hogy top játékos, top belső védő legyek abból a szempontból, hogy el kell kezdenem a támadóknak segíteni."

 

"Mint mondtam, a legfontosabb a védekezés, de az plusz, ha jó átadásokkal el tudod indítani a támadásokat."

 

Egy másik képesség, mely megtalálható Maguire fegyvertárában és ami Rio játékára is jellemző volt az az, hogy képes túljutni ellenfelein.

 

Ezt leginkább a Tranmere elleni, 6-0-ra megnyert FA-kupa találkozón láthattuk, mikor Harry a Rovers középpályáján túllépve a felső sarokba lőtte a labdát, megszerezve első manchesteri találatát.

 

"A legjobb dolog, ha nyugodt vagy és bízol saját képességedben" - folytatta a 27 éves védő. "Sok csel jó védekezéssel kezdődik, lefülelsz egy átadást, ez mindig része volt a játékomnak. Szeretem kihozni a labdát és támadást indítani. Ez határozza meg a csapatunk tempóját."

 

"Rio valószínűleg mindenkinél jobban csinálta ezt, akkoriban ez meglehetősen szokatlan volt, de igazán kiemelkedett ezzel."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 29. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!