Manchester United 2-0 Manchester City

Hatalmas védőmunkával és Anthony Martial, valamint Scott McTominay találatával a Vörös Ördögök nyerték a városi rangadót.


Mint az várható volt, a United engedte, hogy ellenfele birtokolja a labdát. Ole Gunnar Solskjaer ismét három belső védővel állt fel, a két szélen Wan-Bissakának és Williams-nek kellett visszazárnia a City támadásainál.

 

A 10. percben kellett először védenie De Geának, Agüero átadása találta meg Sterlinget, aki jobbal megpróbálta a hosszú alsóba tekerni a labdát, a kapus azonban biztosan hárított, oldalra öklözte a kísérletet.

 

A City fölényét a sarokrúgások száma mutatta leginkább, de ezeket jól levédekezte a hazai csapat. Sőt, a 15. percben Fernandes passzát követően James lőtt kapura, Ederson védeni tudott, maradt a 0-0.

 

A félidő felénél kezdett éledezni a United támadásban, Martial lövését blokkolta Otamendi, majd egy szabadrúgás után Fred beadása után kellett nagyot menteni Martial elől.

 

A 28. percben a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete következett, Martial elment védője mellett, 14 méterről lőtt, Ederson fogta. Jobb lett volna, ha leteszi a labdát Fernandesnek, aki a tizenhatosnál járt, szemben a kapuval, üresen.

 

A 30. percben megszerezte a vezetést a United! Egy szabadrúgást végezhetett el Fernandes, aki elképesztően löbbölt Martial elé, a francia csatár egyből lőtt, Ederson nem tudott védeni.

 

 

Jót tett a hazaiaknak a gól, nagyon szépen játszottak támadásban is, miközben hátul kiválóan állta a sarat a védelem, a City csupán egyetlen lövéssel tudott veszélyeztetni.

 

A 42. percben is egy szép támadás futott hazai részről, Fred már a tizenhatoson belül járt, elpöckölte a labdát Otamendi mellett, az argentin védő belerúgott a brazil középpályás bokájába, aki elesett. Mike Dean pedig sárga lapot mutatott fel Frednek műesésért, holott a visszajátszásokon is jól látszott a szabálytalanság ténye.

 

Egy nagyszerűen megszervezett taktikával megölte a City támadójátékából adódó veszélyt a United, ráadásul egy csodás góllal a vezetést is megszerezték a Vörös Ördögök.

 

A második félidő City góllal indult, ám a VAR is jól mutatta, lesen állt Agüero, így a gól érvénytelen volt. A 49. percben egy hazagurított labda csúszott el Ederson lába alatt, Martial rástartolt, a kapus azonban menteni tudott, míg a csatár csúnyán a kapufának csúszott, ami után ápolni kellett őt.

 

Az 56. percben egy kis szöglet után Foden lövését tolta léc fölé De Gea. Tíz perc alatt annyi lövése volt a Citynek a félidőben, mint az első 45 percben.

 

Guardiola cserélt, mely után az eddiginél is nagyobb fölényben játszott a City, de a Vörös Ördögök védelme továbbra is állta a sarat. Sőt, a meccs ezen szakasza tökéletes volt a hazaiaknak, hogy kontrákat vezessenek. A 70. percben egy ilyen ellentámadás indult el a jobb szélen, Wan-Bissaka ívelt James elé, a walesi játékos megiramodott, majd lövésre szánta el magát, Ederson szögletre mentett. Jobb lett volna, ha Dan a második hullámban érkező Fernandes elé tálalt volna.

 

A 75. percben Mahrez beadása szállt el mindenki előtt, Jesus a hosszún összeszedte, takarásból lőtt, De Gea nagyot védett.

 

Az utolsó 10 percet próbálta még jobban megnyomni a City, Solskjaer pedig próbálta még biztosabbá tenni csapata védekezését.

 

A rendes játékidő utolsó pillanataiban Sterling lövése jutott el De Gea kapujáig, ám a spanyol portásnak könnyű dolga volt.

 

Öt perc ráadást mutatott a negyedik játékvezető.

 

Már úgy tűnt, hogy marad az 1-0, ám a 97. percben gól született. Ederson szedett fel egy előreívelt labdát, majd gyorsan kidobta...pocsék helyre, McTominay csapott le rá és a vendég térfél közepéről az üres kapuba ívelt, 2-0.

 

Elképesztően nagy melóval nyerte meg a derbit a csapat, ráadásul gólt sem kapott a United!

 


Premier League, 29. forduló
Manchester United 2-0 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams(Bailly 78.), James, Matic, Fred, Shaw, Fernandes(Ighalo 88.), Martial(McTominay 78.)
Nem használt cserék: Romero, Tuanzebe, Mata, Greenwood

 

City: Ederson, Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko(Mendy 77.), Rodri, Gündogan, B. Silva(Mahrez 60.), Sterling, Foden, Agüero(Jesus 59.)
Nem használt cserék: Bravo, Walker, Silva, Garcia

 

Gólszerző: Martial 30', McTominay 97'

 

Sárga lap: Fred illetve Fernandinho, Rodri, Cancelo


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!