James még több gólt akar szerezni

A kiszámíthatatlan mozgású támadó, Daniel James eltökélt, hogy a szezon végéig még több gólt szerezzen, miután augusztus után először tudott eredményes lenni a Manchester Unitedben a csütörtök esti, LASK elleni 5-0-ra megnyert Európa-liga nyolcaddöntő első mérkőzésen.


Az ifjú walesi válogatott játékos lehengerlően kezdte meg karrierét Vörös Ördögként, első négy tétmérkőzésén ugyanis háromszor is eredményes tudott lenni, azóta viszont gólcsend övezte játékát - egészen a tegnap esti, ausztriai mérkőzésig.

 

James, aki teljesítményével az elmúlt hetekben már többször is dicséretet érdemelt ki, Odion Ighalo passzával indult meg a balszélen, majd középre húzódva lapos lövésével lőtte ki az osztrákok kapujának bal alsó sarkát.

 

Ole Gunnar Solskjaer a lefújást követően a szélső hozzáállását éltette, és míg a Manutd.com-nak nyilatkozott, Daniel gyorsan köszönetet mondott menedzserének és az edzői stábnak, hogy bemutatkozó idényében mindvégig bíztak benne.

 

"Jó dolog újra gólt szerezni" - kezdte James.

 

"Talán nem sikerült annyi gólt szereznem az utóbbi időben, mint szerettem volna. Jól kezdtem ebben a tekintetben, de az utóbbi időben nem tudtam azon a szinten teljesíteni, mint amin szerettem volna. Köszönettel tartozom minden edzőnek és a menedzsernek, hogy bíznak bennem és minden egyes napon közösen dolgozunk. Volt egy helyzetem már az első félidőben is és egy kicsit csalódott voltam miatta, de újra meg kellett próbálnom és ha újra helyzetbe kerülök, akkor megint befelé kellett húznom és lőnöm. Így is tettem és szerencsére bement."

 

James kemény munkabírásával és direkt cselezéseivel új dimenziót adott a United támadójátékának, ezáltal pedig azonnal a manchesteri szurkolók kedvencévé avanzsált. Bár Daniel szeretné, ha teljesítményét nem csak a gólok száma alapján ítélnék meg, felszabadító érzés volt számára újra eredményesnek lenni.

 

"Igen, szerintem az" - tette hozzá.

 

"Felemelt fejjel kell ezeket a dolgokat kezelni, mert soha nem lehet tudni. A mérkőzések egyre-másra jönnek. Minden egyes mérkőzésen eredményes lehetsz, fejlődhetsz és visszatekinthetsz, hogy miben lehetne még javulni. Játékosként sokkal többet tudok adni a csapatnak, mint gólokat. Megpróbálom előkészíteni őket, keményen dolgozom a csapatért, de ma sikerült betalálnom is és örülnék, ha ezt sikerülne még többször is mostantól elérnem."

 

 

Azt illetően, hogy milyen volt zárt kapuk mögött játszani a LASK ellen, James elismerte, az élmény visszarepítette ifjúsági játékos korába és elismerően beszélt a United profizmusáról, ahogyan kezelték a körülményeket.

 

"Olyan volt, mint amikor fiatalabb koromban közönség nélkül játszottunk."

 

"De a fiúk közül mindenki profin állt hozzá a pályán, nagyon fontos mérkőzés volt. Pontosan ugyanúgy kellett kezelnünk, mint bármelyik másikat, még akkor is, ha szurkolók nem lehettek jelen, mivel tudtuk, hogy otthonról nézik az eseményeket. Minden arról szólt, hogy képesek leszünk-e úgy kimenni a pályára, hogy azonnal nyomás alá helyezzük az ellenfelünket és megtesszük, amit meg kell. Szereztünk néhány nagyszerű találatot és sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a meccset, ez pedig nagyon fontos."

 

A figyelem most már a vasárnapi, Tottenham Hotspur elleni idegenbeli rangadóra irányul, ahol James szeretné, ha ő is részese lehetne annak, hogy a csapata tovább nyújtja jelenleg 11 mérkőzésesre visszatekintő veretlenségi sorozatát.

 

"Ezek a nagy mérkőzések azok, amiket mi a fiúkkal igazán szeretünk."

 

"Ma este is nagy meccsünk volt, és vasárnap is az lesz a Premier League-ben, ahol abban reménykedünk, hogy tovább tudunk felfelé kapaszkodni a tabellán."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!