Van der Sar két lábbal a földön áll

Edwin van der Sar kijelentette, még semmit nem vehetnek biztosra a Manchester Unitednél, miután a Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén tegnap idegenben legyõzték a Schalke 04 együttesét.


A Vörös Ördögök egyértelmû esélyesei, hogy négy éven belül harmadszor is döntõt játszhassanak a legrangosabb európai kupasorozatban, miután tegnap 2-0-s gyõzelmet arattak a Veltins Arenában.

 

Nem kisebb gigász lehet a csapat ellenfele a május 28-i, Wembleyben rendezendõ fináléban, mint a kilencszeres gyõztes Real Madrid, vagy a fél világ által rettegett Barcelona, ugyanis valószínûtlennek tûnik, hogy Sir Alex Ferguson legénysége ne érjen el továbbjutást érõ eredményt a jövõ heti, Old Traffordon lejátszandó visszavágón.

 

Azonban hiába volt egyoldalú a tegnap esti összecsapás, és hiába vélik sokan úgy, hogy már megvan az egy hónap múlva rendezendõ döntõ egyik résztvevõje, Edwin van der Sar szerint csak akkor mondhatták volna azt, hogy nincs szükség a visszavágóra, ha sikerült volna megszerezniük a harmadik gólt.

 

 

"Valószínûleg az emberek azt gondolják, hogy már fél lábbal a Wembleyben vagyunk, de semmit nem vehetünk biztosra" - kezdte a veterán holland portás.

 

"Igen, nagyszerûen játszottunk, de nem volt semmilyen ünneplés az öltözõnkben, mert még csak az összecsapás félidejében járunk."

 

"Ha sikerült volna egy harmadik gólt is szereznünk idegenben, akkor mondhattuk volna azt, hogy szükségtelen lejátszani a visszavágót, de most csak a vasárnapi, Arsenal elleni rangadóra kell koncentrálnunk." 

 

Mivel Németországból is sikerült kapott gól nélkül távoznia a Manchester Unitednek, így elmondható, hogy a csapat mindegyik idegenbeli fellépését kapott gól nélkül tudta teljesíteni a Bajnokok Ligája idei szezonjában, azonban az Ajaxszal egykor BL-t nyert Van der Sar szerint nem szabad nagy következtetéseket levonni ebbõl az amúgy lenyûgözõ rekordból.

 

"A kapott gól nélküli rekordunk elégedettségre adhat okot" - tette hozzá.

 

"Jól játszott a középpályánk, ez pedig megkönnyítette a mögöttük játszók dolgát."

 

Az idény végén visszavonuló portás nem ment el szó nélkül a Schalke kapusa, Manuel Neuer teljesítménye mellett se, akit sokan pont az õ lehetséges utódjaként tartanak számon az Old Traffordon, bár olybá tûnik, hogy a 25 éves válogatott játékos végül a Bayern Münchennnél köt ki.

 

 

"Neuer remekül védett."

 

"Eddig nem sokat láttam játszani, mert a TV-ben nincs sok közvetítés a Bundesligából, de a róla megjelent hírek alapján nem volt számomra új, amit láttam tõle. 

 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!