Megy vagy marad? 2. rész

A Sky Sports News megbecsülte a Manchester United felnőtt keretében szereplő 31 játékosának jövőjét, mielőtt újból megnyitnák az átigazolási időszakot.


A labdarúgás korona-vírus miatti felfüggesztése, és a következő átigazolási időszakkal kapcsolatos bizonytalanság ellenére a Manchester United továbbra is dolgozik a lehetséges távozók, és új érkezők listáján.

 

Jelen pillanatban nehéz megválaszolni, hogy a vírusnak milyen hatása lesz az átigazolásokkal kapcsolatos tervekre, ám Ole Gunnar Solskjaer menedzser határozott koncepcióval rendelkezik jelenlegi csapatáról és arról, hogyan erősítené tovább keretét.

 

A United 11 meccset játszott le veretlenül a halasztás előtt, ebből kilencet megnyert és csak kettő lett döntetlen. Kilenc mérkőzésen nem kapott gólt, emellett 28-at szerzett. Ez a sorozat valószínűleg megváltoztatta a gondolkodást a színfalak mögött.

 

Milyen következtetéseket vonhatunk le? Ki marad, és ki valószínűbb, hogy elhagyja az Old Trafford-ot? James Cooper értékeli az United felnőtt csapatának 31 tagját.

 

Nemanja Matic

Úgy tűnt, hogy Matic karrierje az Old Traffordon befejeződik, amikor több mint két hónapig az oldalvonalon kívűl maradt, szerződése pedig nyáron lejárt volna. De azóta visszatért a kezdőcsapatba, és újabb egyéves szerződés hosszabbítást írt alá, mielőtt egy újabb sérülést szenvedett. A Chelsea-ben és a Benficaban szerzett bajnoki tapasztalatai sokat érhetnek Solskjaer fiatal csapatában, és tárgyalások folytak arról, hogy szerződése a 2021 utáni időszakra is meghosszabbítható legyen.

Prognózis: marad

 

Fred

A 27 éves brazil játéka úgy alakult át, ahogy azt mindenki csak a legmerészebb álmaiban remélte, mielőtt a szezont felfüggesztették volna. Bruno Fernandes januári érkezése úgy tűnik, még tovább energetizálja. Statisztikái is ezt támasztják alá, meccsenként több labdaszerzést (1.4) és szerelést (2.2) jegyez, mint bármelyik középpályás riválisa, és átlagosan három sikeres csele van mérkőzésenként. Frednek még három éve van hátra a szerződéséből, plusz egy további év opciója.

Prognózis: marad

 

Scott McTominay

McTominay-ről mindent elmond, hogy a térdsérülés, ami miatt 2020 elején két hónapig nem játszott, kalapácsütésként ért mindenkit. Kevesen töltöttek hosszabb időt a klubban nála (18 év), tehát egyértelműen megérti az értékeket, amelyekre szükség van egy United játékos számára, és, hogy mi kell ahhoz, hogy a csapat visszatérjen a csúcsra. A skót játékos a csapat egyik vezérévé vált, annak ellenére, hogy mindössze 23 éves. Még három év van hátra az szerződéséből, egy év opcióval.

Prognózis: marad

 

 

Jesse Lingard

Úgy tűnik, mintha a közelmúltban a világ súlyával a vállain játszana, ellentétben a múltbéli „szabad szellemű” természetével. Néha a pályán és az azon kívüli körülmények oly mértékben megváltoztatják a dolgokat, hogy egy kapcsolat véget ér, és a játékos kénytelen új kihívásokat keresni. Mino Raiola színre lépésével megnőtt Lingard távozásának esélye, és szerződésének helyzete - csupán egy hátralévő év, plusz egy év opcióval - tovább valószínűsíti, hogy Solskjaer engedi elmenni.

Prognózis: távozik

 

Juan Mata

A Solskjaer csapatában szereplő néhány 30 éven felüli játékos kritikus szerepet játszik abban, hogy segítsen a fiataloknak a helyes irányba fejlődni. Mata példát mutat, és bár játékideje korlátozott, három gólt szerzett és öt gólpasszt adott. Nagyra értékelhető a fiatalabb játékosok fejlődésében játszott szerepe. Jelenleg még egy év maradt kontraktusából, plusz egy év opció.

Prognózis: marad

 

Andreas Pereira

Solskjaer biztos volt a 24 éves játékosban múlt nyáron, mikor új, négy éves megállapodást, plusz egy év opciót kínált neki. Ugyanakkor Andreas nagy kihívással találja szemben magát, amikor Bruno Fernandes és a többi kreatív játékos, valamint a klub esetleges nyári igazolásai között próbál helyet szerezni magának a csapatban. Ha esélyt kap, meg kell ragadnia, és következetes, jó játékkal kell előrukkolnia, hogy manchesteri tartózkodása hosszú legyen.

Prognózis: marad

 

Daniel James

Minden sorozatot figyelembe véve 32 kezdőként történő pályára lépéssel James lenyűgözően lépett be az Old Trafford életébe, mivel a sérülések miatt talán a vártnál több játékidő jutott számára. Ötéves szerződésének aláírása óta első Premier League szezonjában a walesi szélső valódi potenciál jeleit mutatta. Jót tehet neki a szünet egy intenzív tanulási folyamat után, második teljes szezonjában az idősebbek között.

Prognózis: marad

 

Angel Gomes

A középpályás egy kereszteződésben találja magát szerződésével kapcsolatban, amely ezen a nyáron jár le. A United szívesen kínál új szerződést számára, miután hat akadémiai társával már hosszú távú szerződéseket írtak alá az elmúlt 13 hónapban, és Gomes maga is pozitívan beszélt erről. Azonban nem kapott elég lehetőséget az első csapatban, hogy fiatal kora ellenére növekvő hírneve tovább javuljon. Érdemes lehet kölcsönben távoznia, ha úgy dönt, hogy újból elkötelezi magát a klub mellett.

Prognózis: kölcsönbe kerül

 

 

Bruno Fernandes

Mit lehet mondani Brunoval kapcsolatban? Új életet lehelt a United felnőtt csapatába, magasan hozta a vele szemben támasztott elvárásokat, és hamar megszokta a Premier League ritmusát, miután januárban megérkezett a Sportingból. Úgy tűnik Solskjaer talált valakit, aki új reményt adott a rajongóknak, hogy a csapat újjáépítése a helyes irányban folytatódik.

Prognózis: marad

 

Paul Pogba

A legnehezebb kérdés. Jelenleg keményebb érvek lehetnek arra, hogy Pogba inkább maradjon, mint távozzon. Minden klub a leigazolásának közgazdaságtani következményeire összpontosít, különös tekintettel a koronavírus okán elszenvedett pénzügyi veszteségek miatt. Ugyanakkor 2020-ban még nem lépett pályára, csak nyolc mérkőzésen játszott a szezonban, és csak egy év maradt szerződéséből, egyéves opcióval.

Papíron úgy tűnik, hogy a nevének a csapathoz adása megerősíti azt, de a klub számára ugyanolyan vonzó lehet egy hasonló kvalitásokkal rendelkező, de kisebb bérigényű játékos. Visszatérése óta először a Manchester United van fölényben ebben a kapcsolatban, és most Ole Gunnar Solskjaer dönthet Pogba sorsa felől.

Prognózis: marad

 

Marcus Rashford

Rashford újabb emlékeztető arra, hogy a United ifjú tehetségeket szállító gépezete továbbra is működik. 24 mérkőzésen 19 gólt szerezett sérülése előtt. Remélhetőleg folytatja ezt a könyörtelen szériát egy volt United támadó, Solskjaer kezei alatt, akitől elvárható, hogy segítsen tovább fejleszteni játékát szerződésének következő három évében, amely egy további aktiválható évet is tartalmaz.

Prognózis: marad

 

 

Anthony Martial

Lehet, hogy olyan játékos, aki a Manchester United szurkolóit megosztja, de a Martial által 2019 januárjában aláírt hosszú távú szerződés, amelyből még legalább négy év van hátra, bizonyíték arra, hogy Solskjaer a francia csillagot hosszú távú stratégiájának részeként látja Marcus Rashford mellett. 16 gólt szerezett ebben a kiírásban, így ez lehet a legeredményesebb szezonja. Csak Rashford tudhat magáénak jobb sikeres cselezési arányt, 1,71/90 perc.

Prognózis: marad

 

Mason Greenwood

Egy másik ígéretes akadémiai nevelés, aki több gólt szerzett (12), mint Dan James és Juan Mata, bár nem alakított ki annyi helyzetet. A 18 éves fiatalnak hosszú távú jövője van a klubban, három hátralévő évvel, plusz egy év opcióval szerződéséből. Kétlábassága különösen izgalmas kilátásokkal kecsegtet.

Prognózis: marad

 

Odion Ighalo

A 30 éves csatár a tervek szerint visszatér a Shanghai Shenhua csapatába kölcsönéből a nyáron, de Solskjaer meg akarja tartani őt, a nigériai csatár pedig maradni akar. Öt legutóbbi pályára lépésén négy gólt szerzett és megmutatta azokat az ösztönöket, amelyeket Solskjaer más támadóinál is látni szeretne. Ezt az is segíti, hogy Ighalo hatalmas Manchester United rajongó.

Prognózis: marad

 

Tahith Chong

A 20 éves fiatalember jövője bizonytalannak tűnt, mielőtt márciusban aláírt egy új kétéves megállapodást (plusz egy év opció). Chong még nem kezdett a Premier League-ben, de 12 alkalommal lépett pályára a szezonban minden sorozatot figyelembe véve. Valószínűleg egy kölcsön jó hatással lenne rá, kissé megkeményítené és több játék percet kaphatna.

Prognózis: kölcsönbe kerül

 

Alexis Sanchez

A Unitednek súlyos dilemmával kell szembenéznie, amikor Sanchezről van szó, és hasonlóan a Pogba puzzle-hez, a közgazdaságtan miatt lehetetlenné válik a megoldás. Különösen ha az a futball visszatérő bizonytalan pénzügyi helyzetével összekapcsolódik. A chilei hatalmas összegekbe kerülne, és a Milánóban töltött kölcsön nem a tervek szerint alakult számára. Solskjaer szerint Sanchez visszatér a klubba ezen a nyáron, és "bebizonyítja, hogy az emberek tévedtek", de mit mondhatott volna, ha úgy tűnik, hogy a Unitednél ragadt?

Prognózis: marad


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!