Vale: Lesz még jobb is

A United több játékosa is tisztelettel adózott Antonio Valencia elõtt, aki rendkívül jó teljesítménnyel tért vissza a csapatba. Ám az ecuadori játékos az Inside Unitednek elmondta, több is várható tõle...


Hogy tetszett az, hogy ismét játszhattál?
Ez nagyszerû örömforrás azok után, amennyi idõt a pályán kívül töltöttem. Edzeni a srácokkal, ismét játszani és a csapat részévé válni a szezon ezen izgalmas szakaszában - nincs ennél jobb. Közel 100%-os formában tértem vissza, boldog vagyok, hogy ismét része lehetek ennek és remélem tudok segíteni, hogy a szezon végén serlegeket nyerjünk.

Nehéz volt tartani magadban a lelket amíg sérült voltál és aggódtál valaha is a visszatérés miatt?
Minden sérülés elõször kicsit megtöri az embert, de szerencsére a családom, a kislányom, a szurkolók és a körülöttem lévõ összes ember támogatott engem, így könnyen tartottam magam. Elhatároztam, hogy felépülök, mindig errõl szóltak a gondolataim. A fizikoterapeuta hamar megnyugtatott, hogy képes leszek teljesen felépülni, ez pedig hatalmas bizalmat és szívet adott nekem.

Meglepõdtél azon, milyen jól játszottál mióta visszatértél?
A visszatérésem kifejezetten jóra sikerült annak ellenére, milyen súlyos volt elõtte a sérülésem és mennyi ideig tartott a felépülés. De azt hiszem, néhány területen még dolgoznom kell, hogy olyan legyek, mint régen: javítanom kell a sebességemen, az erõmön és izomtömegemen. Úgy gondolom, nem túl rossz így sem és néhány hónap múlva sikerül elérnem mindenben a régi formámat.

Wayne Rooney azt mondta, nagyon örül a visszatérésednek. Élvezed vele a játékot?
Természetesen! Ki ne élvezné? Tavalyi szezonban néhány nagyon sikeres meccset játszottunk együtt, egy inspiráló játékos, csapat ember, aki mindent belead.

Jó érzés volt, hogy ismét gólt szereztél (a Fulham ellen)?
Igen, mindig jó, ha gólt szerzel, ez különösen igaz akkor, mikor ilyen hosszú kihagyást követõen találsz be. Pillanatnyi megkönnyebbülés volt számomra, a felépülésem mérföldköve, de a fõ célom az, hogy ismét játszhassak, segítsem a csapatot, erre összpontosítottam akkor is.

Melyik a kedvenc gólod a United színeiben?
Nem tudok választani kedvenc találatot - mindet õszintén élveztem. De szeretek fontos gólt lõni a Unitedben, döntõben vagy más olyan mérkõzésen, ami nagyon számít. Szeretnék több gólt szerezni általánosságban, de valójában inkább a csapattársaimat szeretem gólhoz segíteni. Ez a legfõbb feladatom és nagyon élvezem.

Nemanja azt mondja, te olyan valaki vagy, akire mindenki felnéz. Hogy érzed ezt, fõleg hogy a csapatkapitány mondta?
Szép szavak, de ennél a csapatnál sok olyan játékos van, akire fel lehet nézni. Vidic maga, Scholes, Giggs, Rooney - mindannyiukat lehet csodálni és tanulni tõlük. A profizmus magas szintje van ennél a klubnál, ami csak javíthat, mint játékost.

Nagyon zsúfolt idõszak jön, sokat kihagytál... Fittnek érzed magad, készen állsz minden mérkõzésre?
Azt hiszem, igen! Több mérkõzést is játszottam már, mióta visszatértem és úgy érzem jól is ment. Nincs bennem rossz érzés a sérülés miatt, minden meccsel erõsebb leszek és ha a menedzser bizalmat szavaz nekem, a legjobbamat próbálom kihozni magamból a csapatért.

Mit gondolsz Chicharito és Berbatov idei szezonjáról?
Mindketten nagyszerû srácok, kiváltság, hogy azonos öltözõben és ugyanazon a pályán lehetek velük. Remek szezont futnak, rengeteg gólt lõttek és ebben a pillanatban azt kell mondjam, a világ két legjobb támadójáról beszélünk.

Kire voksolnál a United év játékosa szavazáson?

Ez nehéz, mert rengeteg játékos kiemelkedõen játszott ebben az élvezetes és eddig sikeres szezonban. Mindannyian rengeteget tettek hozzá, nem szeretnék egyet kiemelni közülük.

Mit jelentene számodra a Premier League gyõzelemért járó medál?
Csodálatos lenne, ha megnyernénk a bajnokságot. Nem csak nekem, hanem az összes equadorinak, aki követi a Manchester Unitedet, vagy épp Antonio Valenciát. Személy szerint ez egy nagyon jó módja lenne annak, hogy teljesen elfedjem a sérülésem miatti rossz dolgokat, elsõ alkalommal emelhetném fel a trófeát.

Ha csak egy tulajdonságot lehetne a csapattársaid valamelyikétõl választani, mi lenne az?
Ryan Giggs technikája. Fenomenális játékos, könnyedséggel játszik a labdával és figyelemre méltó, hogy magas szintû technikai képességét ilyen hosszú idõszakon át fenn tudta tartani.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!