Sir Alex: Drámai végjáték elõtt állunk

Sir Alex Ferguson több váratlan fordulatot és eseményt vízionál elõre, amikor a bajnoki versenyfutásban a Manchester United egymás után az Arsenallal és a Chelseavel is megmérkõzik egy héten belül.


A nagy riválisoknak is ugyanúgy négy mérkõzés van még hátra a Premier League idei szezonjából, beleértve a most hétvégi forduló összecsapásait is. A Vörös Ördögök elõbb vasárnap délután mérik össze erejüket az Ágyúsokkal, kevesebb, mint 24 órával azt követõen, hogy a Chelsea a városi rivális Tottenhammel, amelynek még komoly esélye mutatkozik arra, hogy egy huszáros hajrával odaérjen a Bajnokok Ligája-indulást érõ elsõ négy hely valamelyikére.

 

"Úgy hiszem, drámai végjáték elõtt állunk" - kezdte Sir Alex péntek reggel.

 

"Az élen álló csapat még fognak pontokat hullajtani, köztük a Chelsea is. És ha úgy érkezünk el a szezon utolsó mérkõzéséhez, hogy gyõznünk kell, akkor boldogan állunk majd a feladat elé, még akkor is, ha a Blackpool számára a kiesés elkerülése lesz a tét, és amúgy sem kellemes ellenfelek. Elfogadtuk volna ezt a forgatókönyvet a szezon elején, és most is így kell tennünk, ha arra kerül sor." 

 

Természetesen a skót menedzser lenne a legboldogabb, ha fiai már korábban eldöntenék a bajnoki cím sorsát, erre pedig minden esélyük megvan, ha a mostani, és a jövõ hétvégén, az Arsenal, illetve a Chelsea ellen megfelelõ eredményt érnek el. 

 

 

"A média nagyon azt próbálja sugallni, hogy az Arsenal és a Chelsea is lefog minket gyõzni, és így helycsere lesz a táblázat élén."

 

"Az én véleményem azonban az, 'Miért ne nyerhetnénk meg ezeket a meccseket?'. A jelenlegi formánk alapján biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk rá. Nem lesz könnyû helyezete se az Arsenalnek, se a Chelseanek, semmivel sem lesz számukra egyszerûbb begyûjteni a három pontot, mint nekünk. Ezek kemény összecsapások lesznek. Azonban, azt figyelembe véve, hogy milyen formában vagyunk, megvan minden esélyünk arra, hogy jól alakuljanak számunkra a dolgok."

 

"Ha tudnánk szerezni egy pontot, az nem a legrosszabb eshetõség lenne - idegenben az Arsenalnál - de nem döntetlenért utazunk Londonba."

 

A vasárnapi rangadó nem csak a Manchester United szempontjából lehet döntõ jelentõségû, ugyanis az Arsenal a múlt heti, Bolton ellen elszenvedett 2-1-es vereségnek köszönhetõen már 9 pontos hátránnyal rendelkezik az éllovassal szemben, így ha ezúttal nem sikerül gyõzniük, akkor hivatalosan is elszállt minden esélyük, hogy 2004 után újra bajnoki aranyérmet akasszanak a nyakukba.

 

"Egy kicsit meglepett az Arsenal kisikliása. A Chelsea volt a fekete ló, abból a szempontból, hogy mindenki azt hitte, õk már rég kiszálltak az aranyéremért folytatott harcból. Azonban láttam a sorsolásukat, és azt kell hogy mondjam, könnyen teljesíthetõ sorozat elõtt állnak. Õk jelenleg a legfõbb üldözõink."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!