Chicharito: A "Moyes-hiba" kísérti a Unitedet

A Manchester United egykori csatára szerint a skót menedzser számára lehetetlen küldetés volt pótolni Sir Alexet.


Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök legendás trénere önmaga és csapata 13. Premier League-győzelme után vonult vissza 2013-ban. Utódjául az Evertonnál remekül szereplő, nagy ígéretnek tartott David Moyes-t választották, hogy az általa hátra hagyott űrt betöltse.

 

Végül David katasztrofálisnak bizonyuló edzősége nem tarthatott tovább néhány hónapnál, az Old Traffordon gyorsan ráeszméltek, nagy hibát követtek el vele.

 

A Unitedről egyelőre még mindig elmondható, próbál kikászálódni a gödörből, hogy megtalálja régi önmagát. Javier Hernandez szerint a manchesteri óriás továbbra is annak a rossz döntésnek az árát fizeti, hogy egy olyan embert engedett a kormányhoz, akinek nem voltak meg a képességei Fergie nyomdokaiba lépni.

 

"Őszintén szólva mindörökké Vörös Ördögnek fogom érezni magam. Sosem volt Moyes-szal személyes probléma közöttünk, de hatalmas baklövést követtek el, mikor odavitték őt Manchesterbe" - mondta a mexikói válogatott játékos.

 

"Ez volt a legelső melléfogás Ferguson távozása után, de még mindig ez kísérti a klubot. Nem konkrétan Moyes miatt, nem rossz menedzser, de úgy gondolták, képesek lesznek rögtön megfelelő helyettest találni. Ez lehetetlen volt."

 

"Még most is az, Pep Guardiola, Jose Mourinho vagy Jürgen Klopp sincs jelenleg azon a szinten, mint ahol ő állt. Az efelé vezető úton haladnak, hozzá hasonló szaktekintélyekké válhatnak."

 

"Sokunk útját változtatta meg ez a választás. Jómagamnak, Rafaelnek, Danny Welbecknek és másoknak is távozniuk kellett."

 

"Elhozták Moyes-t, akinek nem kérdőjelezem meg a szakértelmét, de nem értem, hogyan lehetett ezt meglépni. A legjobbnak hitte magát, pedig muszáj, hogy az ember a földön maradjon."

 

 

Az LA Galaxy támadója a skót érkezése után nem tudta beverekedni magát a kezdőbe annak ellenére, hogy Ferguson kiállt mellette, majd kölcsönbe került a Real Madridhoz, mielőtt 2015-ben eligazolt a Bayer Leverkusenhez.

 

A 157 meccsen 59 gólig jutó Borsócska nem érezte magát jól, miután Moyes irányítása alatt nem termett számára többé babér, majd Sir Alexet is megkereste ez ügyben.

 

"Tisztában volt vele, hogy csalódott vagyok. Úgy tudta, eladnak a Realnak, és nem csak kölcsönbe megyek. Megerősített abban, hogy mégiscsak a 'Blankókról' van szó, ami elképesztő sansz egy mexikói srác életében."

 

"Éveket töltöttem a Unitedben, egy szezont lehúztam Madridban is, ahol Ruud van Nistelrooy, David Beckham vagy Michael Owen is megfordult. Hihetetlen, nehéz elhinni."

 

"Elfogadtam Manchesterben, hogy csereként számítanak rám. Sir Alex egyszer bevallotta, megbánta, hogy nem adott több lehetőséget, de beszél Moyes-szal, hogy játszasson."

 

"Elmondta neki, hogy fontos szereplője voltam a sikereknek, többet érdemlek, de végül Moyes sem bízott bennem eléggé, Ed Woodward sem engedett el."

 

"Télen kaptam egy ajánlatot, de akkor is a csapatnál akart tartani David. Nagyon makacs személyiség, nem véletlen maradhatott mindössze hét hónapot a klub élén, nem volt elég alázatos, hogy fel tudjon nőni a United szintjére."

 


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!