Ighalo-ügy: Közel a megegyezés

A kölcsönszerződés tervezete szerint a megállapodás január végén járna le, így Ighalónak csak ekkor kellene visszatérnie a Shanghai Shenhuahoz.


Közel a megegyezéshez a Manchester United Odion Ighalo kölcsönszerződésének meghosszabbításával kapcsolatban.

 

A United továbbra is tárgyalásokat folytat Ighalo anyaklubjával, a Shanghai Shenhuával, és remények szerint a jelenlegi kölcsönszerződés lejárta előtt nyélbe tudják ütni az üzletet.

 

 

A kölcsönszerződés tervezete szerint a megállapodás január végén járna le, így Ighalónak csak ekkor kellene visszatérnie a Shanghai Shenhuahoz.

 

Amennyiben ez elfogadásra kerül, Ighalo a júniusban kezdődő 2020-as Kínai Super League szezonjának nagy részét ki fogja hagyni.

 

A Shanghai eredeti álláspontja az ügyben az volt, hogy csak abban az esetben lennének hajlandóak meghosszabbítani a jelenlegi kölcsönszerződést, ha az egy vételi kötelezettséget is tartalmazna a United terhére, ami Ighalo árát 20 millió fontban határozta volna meg.

 

Ugyanakkor a kiutazási korlátozások megakadályozzák Ighalót abban, hogy a szezon kezdetéig visszatérhessen Kínába, így a Shenhua kénytelen volt álláspontján lazítani, engedve, hogy a játékos meghosszabbítsa az Old Traffordon tartózkodását egy új szerződés aláírásával.

 

A Sky Sports News közölte márciusban, hogy a Shanghai egy két éves, heti 400000 fontos fizetést tartalmazó szerződést ajánlott fel Ighalónak.

 

A jelenlegi kontraktusa 2022 decemberében jár le, de a Shanghai legalább 2024 decemberéig igényt tartana a csatárra.

 

 

Ighalo a januári átigazolási ablak utolsó napján csatlakozott a Unitedhez, nyolc pályára lépése alatt pedig négy gólt szerzett a Premier League felfüggesztéséig.

 

A United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer bizakodik abban, hogy a klub meg tudja hosszabbítani Ighalo kölcsönszerződését, így a támadó "befejezheti, amit elkezdett".

 

"A kölcsönszerződés május végéig szól, úgyhogy természetesen most vissza kellene térnie" - mondta Solskjaer a MUTV-nek előző héten.

 

"Ez számára egy valóra vált álom, és remélhetőleg befejezheti, amit elkezdett, mondjuk egy trófeát nyerve számunkra. Jelen állás szerint nincs még megegyezés. A bajnokságuk hamarosan kezdődik, úgyhogy egyelőre kivárunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!