Tartalékok: United 0-0 Arsenal

A United csoportja élén végzett az alapszakaszban az Arsenal elleni döntetlennel.


Darren Flatcher vírusos fertõzése után visszatért a tartalékok fontos összecsapásán, míg a másik oldal sem maradt sztárok nélkül: A hosszú ideig elhúzódó sérülésébõl felépülõ Thomas Vermaelen kapott szerepet az Arsenalnál.

 

Habár az egész mérkõzés elég lassú mederben csordogált, az Arsenal hálóõre James Shea hatalmas védést mutatott be a meccs végén, amikor a csereként beálló Will Keane próbálkozását hárította. Az elsõ félidõben az Ágyúsoknál volt többet a labda, de nem tudták megtréfálni a remekül védõ Ben Amost. A United elsõ próbálkozását 20 perc után vehették jegyzõkönyvbe, mikor is Oliver Norwood lövése nem sokkal, de elkerülte Shea kapuját.

 

Wes és Reece Brown kemény belépõi begyújtották a United motorját, és Shea szerencsésnek érezhette magát, hogy a pályán maradhatott, mikor Boateng rossz hazaadása után keményen ütközött Gabriel Obertannal. A játékvezetõ nem fújt semmit, bár Obertan pár perc múlva majdnem igazságot szolgáltatott, mikor megverte Boatenget a baloldalon, ám Shea kapus ezt a helyzetet is bravúrosan hárítani tudta.

 

 

A nagy visszatérõ Jeremie Aliadiere csak egy sárgalapra volt jó az elsõ játékrészben, miután csúnyán alárúgott Joe Dudgeonnak. A United hiába játszott tulajdonképpen csatár nélkül, Gabriel Obertan remek teljesítményt nyújtott. Az ex-bordeauxi szélsõ késõbb remek labdát tálalt Oliver Norwood elé. Az észak-ír játékos el is tudta lõni a labdát, de Vermaelen blokkolta azt, így Shea kapus könnyen tudta fogni a próbálkozást.

 

Darren Fletchert a félidõben lecserélte a mester és helyére azt a Ryan Tunnicliffet küldte, aki gyorsan felvette a játék ritmusát és rögtön a második félidõ elején ígéretes helyzetbe is került, de az Arsenal portása ekkor is hárítani tudott.

 

A mérkõzés második félidejében is megdolgoztatták Ben Amost az Ágyúsok, mikor is elõször Oguzhan Ozyakup, majd Aliadiere lövését kellett fognia.

 

A Unitednak a végén megvolt az esélye arra, hogy 6 meccses gyõzelmi szériát produkáljanak, amikor Norwood beadását a csereként beálló Keane fejelte kapura, ám Shea hatalmas bravúrral a felsõ lécre tudta tolni a próbálkozást.

 

A United a Blackburn csapatával találkozik majd a rájátszás elsõ meccsén, hisz ezzel a döntetlennel bebiztosították az alapszakasz-gyõzelmet.

 

United: Amos; W.Brown, Dudgeon, Wootton, Gill; R.Brown, Fletcher (Tunnicliffe 46), Norwood; Bebe (Vermijl 50), Obertan, Brady (Keane 72).

Nem használt cserék: Devlin, Petrucci.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!