Norwich City 1-1 Manchester United, hosszabbítás után 1-2

A Manchester United hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Kanárikat, ezzel bejutott az FA-kupa elődöntőjébe.


Ole Gunnar Solskjaer a találkozó előtt elmondta, rotálni fogja a keretet, ezt be is tartotta, hiszen az előző mérkőzéshez képest bekerült a kezdőbe Romero, Dalot, Bailly, Fred, McTominay, Mata, Lingard és Ighalo.

 

Az első lövés Jesse Lingard nevéhez fűződött a találkozón, ám egy védőről szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után lágy labda szállt a tizenhatoson belülre, Maguire bólintott, de Krul fogta.

 

A 9. percben balról adott be Cantwell, de a labdát Shaw tisztázni tudta.

 

Tíz perc játék telt el, mikor a United befészkelte magát ellenfele térfelére. A Kanárik nagyon betömörültek, de jó volt azt látni, hogy a csapat szélről is próbálkozott feltörni a védelmet, miközben átlövések is jöttek.

 

Néha a hazaiak megpróbáltak kontrázni, melyekkel el is jutottak a United tizenhatosáig, ám a védelem tisztázni tudott ezekben a helyzetekben.

 

A 22. percben az igen aktív Shaw játszott Fredhez, a brazil felpasszolt McTominay-hez, aki sarokkal ugratta ki Ighalót, ám a csatár hosszan vette át a labdát, így a helyzetből nem lett semmi.

 

A 29. perc hozta az első hazai lövést, McLeant nem támadta senki, így a középpályás úgy gondolta, lő egyet, ám nagyon kapu fölé szállt a próbálkozása.

 

Óriási labdabirtoklási fölényben játszott a United, ám nem sokat tudott kezdeni a felállt védelemmel. A támadó harmadban sok volt a hiba, nem nagyon értették meg egymást a manchesteriek. Ighalo nagyon kevés szerephez jutott, de Fernandes és Lingard sem brillírozott.

 

A 43. percben könnyedén megszerezhette volna a vezetést a Norwich; Cantwell beadását Rupp lőtte el 10 méterről, Maguire óriásit mentett, majd ismét a csapatkapitány tisztázott, pillanatokkal később pedig Shaw blokkolt nagyot.

 

Nem volt egy fergeteges félidő és ha a helyzeteket nézzük csak, akkor inkább azt mondhatni, hogy a City állt közelebb a gólhoz.

 

A második félidő egy manchesteri helyzettel indult; Shaw tette a tizenhatos elé a labdát, Fred zseniálisan löbbölt a mélységből berobbanó Fernandeshez, aki ollózni próbált, de végül szöglet lett a támadásból.

 

Az 51. perc hozta meg az áttörést. Megint Shaw volt az egyik főszereplő, a bekk beadását Mata tette tovább Ighalo felé, a csatár a kapu előtt 7 méterre állt teljesen üresen, onnan pedig ő nem hibázik, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Feljebb kapcsolt a Norwich, volt olyan időszak, amikor náluk volt sokkal többet a labda, de Maguire és társai jól állták a sarat.

 

Solskjaer hármat cserélt egyszerre, hogy kicsit frissítsen csapatán, mi pedig reménykedhettünk, hogy Rashford és Greenwood beállásával kicsit felpörög a gárda.

 

A 70. percben ritkán látható jelenetet láthattunk. Greenwood buta szabálytalansága után szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, remekül szállt a kapu elé a labda, Fernandes rosszul csúsztatta meg, Romero már verve volt, de a gólvonalnál Godfrey óriásit mentett. Ezért nem fogják megemelni a fizetését, az biztos.

 

A 75. percben a semmiből egyenlített Farke gárdája. Cantwell távoli lövése akadt be a bal alsóba, sem Fred, sem Maguire nem tudott blokkolni, Romero pedig későn láthatta a labdát, nem érte el, 1-1.

 

Matic és Pogba is beállt, Solskjaer tehát mindenképp le akarta zárni a meccset a rendes játékidőben.

 

A 79. percben a francia középpályás ugratta ki Greenwoodot, aki elrobogott a jobb szélen, majd befelé tört, megcélozta a hosszú felsőt, de fél métert tévedett.

 

Négy perccel később Buendia lövése kerülte el a kaput, előtte pedig Romero mentett nagyot.

 

A 89. percben Fernandes sarokkal tette Ighalo elé, akit Klose akadályozott, ráadásul gólhelyzetben, így a védő piros lapot kapott, a United pedig kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást. Fernandes a sorfalat lőtte ki, a labda lecsorgott, Shaw kapu elé bombázott, de Pogba nem érte el.

 

Hat percnyi ráadás utolsó pillanataiban Pogba lövését hárította Krul, majd a kipattanót Greenwood lőtte el, de Krul ezt is fogta.

 

Maradt a döntetlen, így jött a hosszabbítás.

 

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, Fernandes lövésébe Pogba tette bele a fejét, de nem talált kaput. Jobb lett volna, ha nem ért volna bele a francia, úgy szöglet lett volna.

 

A 93. percben Rashford tüzelt, Krul a léc alól tolta szögletre.

 

Elképesztően nagy fölényben játszott a csapat, de képtelen volt komoly helyzeteket kialakítani, miközben szinte le is telt a hosszabbítás első fele.

 

Pogba unta meg a töketlenkedést, távoli lövését Krul nem tudta fogni elsőre, de szerencséjére nem a kapuba pattant a játékszer.

 

Rashford beadással kereste Martialt, de a francia csatár nem találta el a labdát.

 

Az angol csatár lövése zárta a hosszabbítás első félidejét, Krulnek nem kellett védenie.

 

Fordulás után sem változott a játék képe, óriási nyomás nehezedett a hazaiakra.

 

Fernandes szöglete szállt a kapu elé, Maguire remekül fejelt, de Krul nagyon nagyot védett.

 

A portugál távoli lövéssel dolgoztatta meg a holland kapust, újabb szöglet következett, de ebből nem lett komoly lehetőség.

 

Akart, ment előre a United, de a gól csak nem akart összejönni.

 

Végül csak sikerült, a 118. percben Pogba löbbölt Ighalo elé, aki Martialt akarta megjátszani, de nem sikerült, a labda a kapu előtt gurult, Maguire harcolt érte és a kapuba gurított, 2-1 a Unitednek.

 

Várható volt, hogy nehéz mérkőzés vár a Vörös Ördögökre, de azért ennyire nehézre talán nem sokan számítottak. Végül sikerült megnyerni a negyeddöntőt, így a Manchester United ott van az FA-kupa legjobb 4 csapata között.

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Norwich City 1-1 Manchester United, hosszabbítás után 1-2
Carrow Road

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Norwich: Krul - Aarons, Godfrey, Klose, Lewis(Igah 119.) - Tettey, McLean - Rupp(Hernandez 63.), Buendia(Duda 91.), Cantwell(Trybull 90.) - Pukki(Drmic 71.)
Nem használt cserék: McGovern, Vrancic, Leitner, Stiepermann, Duda

 

United: Romero - Dalot(Williams 62.), Bailly(Martial 96.), Maguire, Shaw - Fred(Pogba 78.), McTominay(Matic 78.) - Mata(Greenwood 63.), Fernandes, Lingard(Rashford 63.) - Ighalo
Nem használt cserék: De Gea, Fosu-Mensah, Pereira

 

Gólszerző: Cantwell 75' illetve Ighalo 51', Maguire 118'

 

Sárga lap: Fernandes

 

Piros lap: Klose
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!