Rooney legyõzné a riválisokat

Wayne Rooney úgy véli, fantasztikus lenne, ha a Manchester United az Arsenal és a Chelsea együttesét is le tudná gyõzni a Premier League elsõségért folytatott harcban. Emellett beszélt arról, mennyire élvezi jelenlegi pozícióját a csapaton belül.


A United jelenleg három ponttal vezeti a bajnokságot a Chelsea elõtt, azonban egy Arsenal felett aratott gyõzelemmel újból hat pontra növelhetné Sir Alex Ferguson csapata az elõnyt, és az Old Traffordon, a Chelsea legyõzésével bebiztosíthatná a rekordnak számító, 19. bajnoki címet.

 

Rooney az elmúlt hetekben újfent kulcsfigurája a csapatnak a bajnoki címért folytatott harcban, miután a szezon elsõ felében finoman szólva is gyenge teljesítményt nyújtott, emellett hétközben, a Bajnokok Ligájában is segítette csapatát, a Schalke elleni gyõzelembõl egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

 

A csatár tisztában van vele, hogy a Vörös Ördögök még nem jutottak be a Bajnokok Ligája döntõjébe és arra is fókuszál, hogy a bajnokságbéli riválisokat is rendre le tudják gyõzni.

 

"Semmi sem lehet jobb annál, amikor a két legnagyobb riválisod le tudod gyõzni a bajnokságban" – mondta Rooney.

 

"Ez fantasztikus lenne. Nagy dolog volna ezt véghezvinni és két mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt már bajnoknak lenni."

 

"Koncentráltnak kell maradnunk [a BL-ben is], mert láthattuk, hogyan is gyõzte le a Schalke az Intert saját otthonában – öt gólt szerezve."

 

 

"Visszatérve a bajnokságra, két nagyon nehéz mérkõzés elé nézünk az Arsenal és a Chelsea ellenében."

 

"Kemény mérkõzéseket vívunk majd két top csapat ellen. A bajnokság egészében történtek õrült dolgok, de most megvan a következetességünk."

 

Rooney továbbá nagyon élvezi a játékot jelenlegi pozíciójában, ugyanis õ köti össze a középpályát és a remek debütáló szezont produkáló Javier Hernandezt.

 

"Úgy érzem, onnan még jobban tudom befolyásolni a mérkõzéseket" – mondta az angol válogatott.

 

"Azt hiszem, ez az én megfelelõ posztom és boldog vagyok, hogy ott játszhatom. A menedzser Chicharito mögött játszat, és ez nagyon jól mûködik – a srác remek szezont fut."

 

"Azonban számomra ez nem egy új szerep. Még kissrácként, valamint az Evertonban is egy ideig ebben a pozícióban fociztam."

 

"Mióta a Unitedben vagyok, még nem játszottam ezen a poszton, idáig. Nagyon élvezem és így is megvan a lehetõségem a gólszerzésre. Ez egy remek útja annak, hogy támogatni tudjam Chicharito játékát és segíthessek a középpályának is."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!