Bayern: Neuer nem megy a Unitedbe

Rummenigge úgy véli, nincs rá esély, hogy a United és a Schalke megegyezzen Manuel Neuer leigazolásának ügyében.


Karl-Heinz Rummenigge reméli, hogy a Bayern München meg tudja szerezni Neuert és ragaszkodik hozzá, a német válogatott hálóõr nem fog csatlakozni a Unitedhez.

 

Neuer már megerõsítette szándékát, miszerint nyáron el szeretné hagyni a Schalke csapatát és a Bayern elõszeretettel csábítaná a kapust az Allianz Arénába.

 

Állítólag a Premier League listavezetõi is élénken érdeklõdnek Neuer iránt, azonban a 25 éves játékos korábban kijelentette, mindenképp a Bundesligában szeretne maradni.

 

Rummenigge nem aggódik afelõl, hogy a játékos kegyeiért folytatott küzdelmet elvesztené a Bayern München és úgy érzi, bõven van idejük megállapodásra jutni a Schalkéval.

 

"Beszéljünk a tényekrõl" – mondta a Bayern elnöke a ZDF televíziónak.

 

"Az elsõ tény: Manuel Neuer 2012 után már nem lesz tagja a Schalkénak. Második tény: Manuel Neuer nem fog külföldre igazolni."

 

 

Azonban Neuer leigazolása még koránt sem biztos, ezzel kapcsolatban is beszélt Rummenigge a Sky televíziónak: "Tárgyalásokat folytatunk a Schalkéval, de nem vagyok olyan optimista, mint a média egyes tagjai."

 

"De nem kell sietnünk. Még csak május eleje van és az átigazolási piac augusztus 31-én zárul."

 

"Majd meglátjuk, hogy tudunk-e megoldást a helyzetre. Ha ez sikerül, akkor oké, amennyiben nem, mindkét klubnak [a Schalkének és a Bayernnek] ezzel a döntéssel kell élni."

 

A Bayern szurkolók tiltakoztak Neuer esetleges leigazolása ellen a két csapat hétvégi összecsapásán – ami 4-1-es bajor gyõzelemmel végzõdött –, de Bastian Schweinsteiger nagyon szívesen fogadná azt, ha válogatott csapattársa klub szinten a „következõ szintre” lépne.

 

"Ha le tudod igazolni Manuel Neuert, aki nem csak a világ legjobb kapusa, hanem a német válogatotté is, le kell igazolnod õt" – mondta Schweinsteiger a Die Welt-nek.

 

"Ha van lehetõséged, hogy erõsítsd azt a pozíciót és nincs jobb csapat, akkor meg kell tenned [leigazolni Neuert]."

 

"Személy szerint remélem, hogy a klubnak sikerül leigazolni õt."

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!