HIVATALOS: Alexis az Inter csapatához csatlakozik

A Manchester Unitednál mindenki a legjobbakat kívánja Alexis Sancheznek a továbbiakban, aki egy végleges átigazolási üzlet keretében csatlakozik az Inter Milanhoz.


Alexis 2019 augusztusában csatlakozott a Serie A klubhoz, egy egy éves kölcsönszerződés keretében, ahol 29 pályára lépés mellett négy gólt jegyzett a san siroi együttes színeiben.

 

Az észak-olaszországi érkezését követően korábbi Unitedes csapattársával, Romelu Lukakuval szerepelhetett újra egy csapatban, akikhez később Ashley Young is csatlakozott, a Serie A újraindulásával pedig mindhárman kivették a részüket az Inter bajnoki ezüstérmének megszerzésében.

 

Alexis volt az első chilei játékos, aki tétmérkőzésen pályára léphetett a United színeiben, miután 2018 januárjában megérkezett az Arsenaltól egy Henrikh Mkhitaryannal történő csereüzletet követően.

 

 

A 31 éves játékos öt gólt szerzett a 45 pályára lépése alkalmával a Vörös Ördögök színeiben, és külön kiemelendő a két gólpassz is, amit az emlékezetes 3-2-es Manchester City feletti győzelem alkalmával adott 2018 áprilisában. Ezen felül megemlítendő a nyitó találata az FA-kupa elődöntőben, ahol 2-1-re győztük le a Tottenham Hotspurt a Wembleyben, valamint említést érdemel ugyanazon hónap későbbi szakasza, amikor az Arsenalt 3-1-re győztük le az FA-kupában, ahol szintén ő szerezte az első találatot az Emirates-ben 2019 januárjában korábbi csapata ellen.

 

 

Alexis már a 2019/20-as szezonban szembekerülhet a Vörös Ördögökkel, ugyanis mind a Manchester United, mind az Inter Milan részese az Európa-ligának, ugyanakkor a két csapat csak akkor találkozhat, ha mindketten ott lesznek a Kölnben megrendezésre kerülő döntőben.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!