Ez a mérkőzés más lesz, mint Mourinho alatt

Két éve és öt hónapja már, hogy a Manchester United legutoljára pályára lépett a Sevilla ellen, azóta azonban számos dolog megváltozott mind a pályán, mind azon kívül.


Rendkívül kiábrándító volt, mikor a Vörös Ördögök 2-1-es megalázó vereséget szenvedtek a spanyol csapattól, összességében azonban Wissam Ben Yedder padról történő beállását követően - amikor is két felbecsülhetetlen idegenbeli gólt szerzett - már nem volt kérdés, hogy ki jut tovább a párharcból. Ezen a mérkőzésen a United mindössze három kapura tartó lövést jegyzett a neve mellett, amiből egy Romelu Lukaku szépítő találata volt.

 

 

Az első körben a Ramon Sanchez Pizjuan Stadionban 0-0-s döntetlent játszottak a felek. Itt David de Gea érdemelte ki a mérkőzés embere címet, a Vörös Ördögök pedig egy kapura tartó lövést tudtak csak elereszteni.

 

Fontos leszögezni, hogy nem rendkívüli az, ha a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában szoros egy mérkőzés, de itt úgy érződött, mintha a csapat feltartott kézzel távozott volna a sorozatból. A Sevilla komoly tiszteletet vívott már ki Európában, a hazai szurkolók azonban joggal érezhették azt, hogy a csapat ez alkalommal cserbenhagyta őket az Álmok Színházában.

 

Ha rápillantunk arra a Unitedre, amelyik aznap este szerepelt, akkor érthetjük csak meg, milyen gyorsan is telik az idő. Ha az FC Kobenhavn elleni mérkőzés ráadásában pályán lévőkkel hasonlítjuk össze a Sevilla elleni visszavágó kezdő tizenegyét, megállapítható, hogy abból már többen is az Inter Milánnál rúgják a bőrt, ami ráadásul egy lehetséges ellenfél lehet egy vasárnapi elődöntőbeli győzelmet követően.

 

Aznap este a kezdő tizenegy így nézett ki: De Gea; Valencia, Bailly, Smalling, Young; Matic, Fellaini, Lingard; Alexis, Lukaku, Rashford. A felhasznált cserék: Pogba, Martial, és Mata.

 

 

Napjainkban azonban csak Eric Bailly és Marcus Rashford szerepelt a hétfői kezdő tizenegyben. David de Gea, Nemanja Matic és Jesse Lingard mind a padon kezdték meg a mérkőzést (utóbbi kettő pályára is lépett), ellentétben azzal a hármassal, akik már az Interben szerepelnek. (Ashley Young, Alexis Sanchez és Lukaku). Ezenfelül Antonio Valencia és Marouane Fellaini szintén elhagyták a klubot. Chris Smalling a legutóbbi időszakot a Románál töltötte, így nem szerepel az Európa-liga keretünkben.

 

A három csere, akiket felhasználtunk a 2-1-es Sevilla elleni vereség során az Paul Pogba, Anthony Martial és Juan Mata volt, akik az utolsó 13 percet töltötték a pályán. Az odavágó alkalmával a három csere Rashford, Pogba és Martial volt, akik valószínűleg kulcsszerepet fognak kapni Ole Gunnar Solskjaer terveiben a Köln Stadionban, miután bizonyították megkérdőjelezhetetlen tehetségüket.

 

 

Mata szintén pozitív benyomást tett a Kobenhavn elleni mérkőzés alkalmával, és valószínűleg szintén számolni fog vele a menedzser, amikor egy olyan csapat ellen készíti fel az együttesét, akik már öt alkalommal emelték fel a trófeát a 2005/06-os szezon óta.

 

Ami Julien Lopetegui fiait illeti, az ő kezdő tizenegyük is nagyban különbözni fog attól, ami történelmi győzelmet ért el az Old Traffordon 2018-ban. Azok közül, akik kedd este a Wolves ellen szerepet kaptak, csak a játékmester, Ever Banega emlékszik arra a híres manchesteri éjszakára.

 

Sergio Escudero és Franco Vaquez, akik kedden a padról szálltak be - a mérkőzést nagy részben onnan tekintették meg - a Nuno Espirito Santo csapata feletti 1-0-s győzelem alkalmával, 2018-ban valamennyien a kezdőben kaptak helyet a United ellen.

 

 

Mindent összegezve semmi nem jósolható meg a múltban történt dolgokból, amikor legutoljára a Sevillánál jártunk. Ugyanakkor biztosra vehetjük, hogy a Vörös Ördögök eltökéltek lesznek aziránt, hogy kijavítsák múltbéli botlásukat, valamint Solskjaer is elmondta, hogy bosszúra szomjas a 3-1-es vereség miatt, amit 2016-ban szenvedett el a Molde menedzsereként ellenük.

 

A cikkben szereplő vélemény a szerző tollából származik és nem feltétlenül tükrözi a Manchester United Football Club véleményét. (szerk: A szerző Adam Marshall)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!