Ismerd meg: Sevilla

A Manchester United vasárnap már a 2019/20-as szezon harmadik elődöntőjére készülhet, amikor a Sevilla együttesével csapnak össze az Európa-liga Németországban megrendezésre kerülő minitornáján. Ismerjük meg őket részletesebben...


Az andalúzok kedden egy másik Premier League csapat, a Wolverhampton Wanderers testén keresztül jutottak a Vörös Ördögök elleni legjobb négy között megvívandó összecsapásig.

 

Ahogy a Unitednél, úgy a spanyoloknál is abban reménykednek, hogy újra elhódíthatják a második számú európai kupasorozatért járó trófeát - amely legutóbb 2016-ban, egy évvel a manchesteriek végső győzelme előtt sikerült nekik.

 

Csapathírek

Gyakorlatilag teljesen egészséges játékoskerettel készülhetnek a vörös-fehérek, csak a két héttel ezelőtt pozitív koronavírus tesztet produkáló Nemanja Gudelj nem áll rendelkezésükre. Vasárnap várhatóan ugyanazzal a kezdőcsapattal lépnek pályára, mint tették azt a Wolves ellen. Ennek értelmében két egykori Manchester City játékos, Jesus Navas és Fernando is ott lehet az első pillanatoktól a pályán, ahogyan a Liverpool mezében 21 mérkőzést lejátszó Suso is. Ever Banega a szezon végén a szaúdi Al-Shababhoz távozik, így egy esetleges manchesteri siker Kölnben az utolsó mérkőzését jelentené sevillai mezben.

 

 

2019/20-as mérleg

A Sevilla csak rosszabb gólarányának köszönhetően maradt le az Atletico Madriddal szemben a La Liga bronzérméről és végzett a negyedik helyen. Julen Lopetegui legénysége egy erősen sikerült szezonhajrával erősítette meg pozícióját a bajnoki tabellán, amelyet jól példáz, hogy minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzés óta veretlenek, legutóbb februárban találtak legyőzőre.

 

A Vörös Ördögökhöz hasonlóan a Sevilla is automatikusan a csoportkörben kezdett az Európa-liga idei kiírásában, a kieséses szakaszba pedig csoportgyőztesként jutottak az APOEL, Qarabag és Dudelange alkotta kvartettből. A legjobb 32 közül váratlanul nehezen, úgy sikerült továbbjutniuk a CFR Cluj ellen, hogy a két felvonásos párharc egyik mérkőzését se tudták megnyerni. A sorozat augusztusi folytatása óta azonban két nagy skalpot is sikerült begyűjteniük az AS Roma és a Wolves kiütésével.

 

Korábbi találkozások

Meglepőnek tűnhet, de a Sevillaval korábban csak egyszer, egy oda-visszavágós párharc keretében találkozott a United. Arra is két szezonnal ezelőtt került sor, amikor a Ramon Sanchez-Pizjuan Stadiumban 0-0-s döntetlen született, majd az Old Traffordon a spanyolok 2-1-es győzelmükkel jutottak tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

 

 

Európai mérleg

A Sevilla az európai kupasorozatok specialistájává vált az elmúlt 15 év során, ugyanis ez idő alatt lenyűgöző öt alkalommal tudták elhódítani a második számú európai kupasorozat megnyeréséért járó serleget. Ezzel pedig minden más csapatot megelőznek a győztesek örökranglistáján. Először 2006-ban, még az UEFA-kupaként hívott sorozat döntőjében múlták felül a Middlesbrough együttesét, míg legutoljára 2016-ban a Liverpool ellen diadalmaskodtak a finálé 3-1-es megnyerésével. Ennek ellenére a BEK-ben vagy a Bajnokok Ligájában soha nem sikerült továbbjutniuk a negyeddöntőknél.

 

Az edző

Julen Lopetegui első szezonját tölti a Sevillanál, akiket azonnal visszavezetett a Bajnokok Ligájába egy bajnoki negyedik helyezéssel. Az 53 éves szakember a 2018-as világbajnokság előtt néhány nappal emlékezetes módon veszítette el állását a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként, miután elvállalta a Real Madrid vezetését az előző szezonra vonatkozóan, ahonnan már októberben elküldték. Lopetegui önéletrajzában szerepel a Rayo Vallecano, a spanyol U21-es válogatott és az FC Porto neve is. Az egykori kapus játékoskarriere során védett a Real Madridban és a Barcelonaban is, emellett pedig tagja volt a spanyol válogatott 1994-es világbajnoki keretének is.

 

 

Akikre érdemes odafigyelni

Minden sorozatot figyelembe véve legutóbbi nyolc mérkőzésén egy gólt kapott csak a Sevilla, így a Jules Kounde és Diego Carlos belső védőpáros feltörése kemény diónak ígérkezik, míg Ever Banega és Joan Jordan a középpálya tengelyéből képesek diktálni a tempót higgadtságuknak és jó labdakezelésüknek köszönhetően. A támadósorból Lucas Ocampos volt a legeredményesebb idén, minden sorozatot összevetve szerzett 17 találatával.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Európa-liga elődöntő, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!