Maguire-ügy: Bűnösnek mondta ki a védőt a görög bíróság

Harry Maguire-t 21 hónapra és 10 napra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a görög bíróság, miután bűnösnek találta súlyos testi sértés, hivatalos személy megvesztegetése és rendőri intézkedés akadályozása bűncselekményében.


A büntetés végrehajtását a bíróság felfüggesztette, tekintettel arra, hogy ez a játékos első erőszakos kirohanása, valamint arra, hogy a cselekmények szabálysértésnek minősültek.

 

A 27 éves, az angol válogatottban és a Manchester Unitedban szereplő védőt valamennyi vádpontban bűnösnek találta a Szírosz szigetén működő bíróság.

 

Maguire-t a barátaival és testvérével együtt tartóztatták le, miután a Míkonoszon töltött nyaralása alatt verekedésbe került, állítások szerint azért, mert a húgát gyanús "randi droggal" injekciózták be.

 

Az események múlthét csütörtökön történtek egy családi kimozdulás alkalmával, a védőügyvédek pedig kérték a bíróságtól a tárgyalás elhalasztását.

 

A tárgyalás azonban a három vádlott hiányában is megtartásra került. A hiányzók Maguire, Joe (Maguire testvére), és Christopher Sharman (az előző két személy barátja) voltak.

 

 

 

Maguire a következőket mondta a történtekről: "A mai híreket követően arra utasítottam a jogászaimat, hogy azonnali hatállyal tájékoztassák a bíróságot az ítélet elleni fellebbezésünkről."

 

"Erős és magabiztos maradok, ami az ártatlanságomat illeti - ha más nem is, de én, a családom és a barátaim mind áldozatok vagyunk."

 

Az ítélet kihirdetését követően a vádat képviselő ügyész mellett segédkező jogász mondta el a Sky News-nak, hogy az áldozatok továbbra is várják a bocsánatkérést.

 

A jogász a következőket mondta: "Ha igazi sportember vagy, aki egyben példakép is, akkor el kell fogadni a tetteid következményeit, és bocsánatot kell kérned."

 

"A mai napig ezt nem kaptuk meg - mindannyian azt állítják, hogy az egész a rendőrség hibája."

 

"Ezt a bíróság nem tudja elfogadni. Az áldozatok és a rendőrök is támadás áldozataivá váltak. Az egyetlen dolog, amit elvárnak, az a bocsánatkérés."

 

Beszámolt továbbá arról is, hogy az áldozatok "teljesen elborzadtak" Maguire, és a vádlottak viselkedésétől.

 

A Manchester United az alábbi nyilatkozatot adta ki: "A Manchester United tudomásul veszi a görög bíróság által ma kihirdetett ítéletet. Harry Maguire valamennyi vádpontban tagadja a bűnösségét, és további intézkedéseket fog tenni az ártatlanságának bebizonyítására."

 

"Fontos kiemelni, hogy a vád egy nappal a tárgyalást megelőzően véglegesítette a vádpontokat és nyújtotta be a bizonyítékokat, ezzel is kevés időt biztosítva a védőknek arra, hogy megemésszék azokat és felkészüljenek a tárgyalásra. A tárgyalás elhalasztására irányuló kérelmet egyértelműen elutasították."

 

"Ezen az alapon, valamint a rendelkezésre álló, vádakat megcáfoló jelentős mennyiségű bizonyítékok segítségével Harry Maguire jogi csapata jelen pillanatban nyújtja be az ítélet elleni fellebbezést, egy teljes és tisztességes meghallgatásban bízva a későbbiekben."

 

A tárgyaláson történtekről, a vádról és a védelem érveiről bővebben itt olvashat.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!