Fergie: Edwin a legjobbkor hagyja abba

A United edzõje úgy érzi, kapusának a csúcson kell abbahagynia.


Sir Alex Ferguson hajthatatlan, hogy a Manchester United kapusa helyesen cselekszik, Edwin van der Sar ugyanis ragaszkodik a döntéséhez, miszerint a szezon végén szögre akasztja kesztyûit.

 

Van der Sar még év közben jelentette be, hogy a szezon végén befejezi illusztris pályafutását.

 

A 40 éves hálóõr a hétvégén beismerte, megkérdõjelezte már saját döntését, de hangsúlyozta, ez a legmegfelelõbb pillanat arra, hogy kiszálljon a profi futballból.

 

Azonban a Unitednél csapattársai Edwint arra kérték, gondolja át döntését és ajándékozza meg a Premier League listavezetõjét további egy évvel.

 

Ferguson azonban úgy véli, a hollandnak nem kell változtatnia a visszavonulási tervein, ugyanis nem szeretné látni, amint kapusának teljesítménye drasztikusan romlik.

 

 

„Ha most kellene tanácsot adnom Edwin van der Sarnak, azt mondanám, itt az idõ, hogy visszavonuljon” – mondta a United menedzsere.

 

„Õ abszolút a pályafutása csúcsán van, de néha, amikor egy játékos egy adott korba lép, a teljesítmény sajnos gyorsan romolhat.”

 

„Nem akarom ebben a helyzetben látni Edwin van der Sart. Megérdemli, hogy a csúcson hagyja abba és remélhetõleg így is lesz.”

 

„Az õ karrierje abszolút fantasztikus.”

 

„Ez nem csak arról szól, hogy mit csinál a pályán. Hanem arról is, hogy érzi magát, mint profi futballista, és mint emberi lény.”

 

„Õ abszolút kiváló. A mérkõzések félidejében az öltözõben és a meccsek elõtt, tényleg fantasztikus.”

 

„Az én tanácsom neki az, hogy eljött az idõ [a visszavonulásra]. Nincs oka rá, hogy még egy évet megkockáztasson, és nem tudhatjuk, mi történne a teljesítményével.”

 

 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!