Sir Alex óvatos az elõttük álló nagy héttel kapcsolatban

Sir Alex Ferguson a nemrég történtekre támaszkodva készül az által 'két döntõ jelentõségû mérkõzésként' aposztrofált ütközetekre a Schalke és a Chelsea ellen - és ugyanerre kéri a klub szurkolóit is.


A skót menedzser külön kitért mai sajtótájékoztatóján arra, hogy a szurkolók valószínûleg nagyon figyelmet szentelnek a vasárnapi, bajnoki döntõnek is beillõ Chelsea elleni rangadónak, mint a holnapi BL-visszavágónak a Schalke ellen, különösen annak fényében, hogy a Vörös Ördögök két gólos elõnyrõl várhatják az Old Traffordon rendezendõ találkozót.

 

"Nagy optimizmusra vall a szurkolók gondolkodásmódja" - kezdte Sir Alex.

 

"De mi nem osztjuk ezt a véleményt, mivel tudjuk, hogy rengeteg tennivalónk lesz holnap."

 

"A mai világban nagyon könnyen öntelté válhat az ember, és elbízhatja magát, erre rengeteg példa akadt már. De reményeim szerint a Manchester Unitednél senki se formalitásként tekint a holnapi mérkõzésre, én biztosan nem fogok így tenni."

 

"Szerintem fontos lesz, hogy nagy munkabírásról tegyük tanúbizonyságot holnap este, mert csak így kvalifikálhatjuk magukat a döntõbe."

 

"Tudjuk, hogy a Schalkénak semmi vesztenivalója. Ez az az üzenet, amit az edzõjük (Ralf Ragnick) biztos a tudtukra fog adni, és így küldi ki õket a pályára."

 

"Úgy gondolom, hogy mindent megfognak tenni, hogy megnyerjék a meccset - nem tehetnek mást. Akármelyik edzõ megragadná a lehetõséget, hogy gyõzzön az elõdöntõben, és biztos vagyok benne, hogy õk megfogják találni a módját, hogy valahogy ez sikerüljön nekik."

 

 

Már-már klasszikus szállóigéjévé vált Fergusonnak, hogy csapatával csak a következõ mérkõzésre készülnek, azonban azt most elismerte, hogy a Chelsea elleni mérkõzés hatással van a Schalke ellen kiállítandó kezdõcsapatára. Túlságosan is jól tudja, csak a legutóbbi szezon tapasztalataiból merítve, hogy egy kemény hétközi ütközet egy német csapattal kisiklathatja csapatát a hazai színteret képezõ vágányról a pár nappal késõbbi hétvégi fordulóban.

 

"Ha megnézzük a tavalyi évet, amikor elveszítettük a bajnoki címért folytatott harcot, emlékezhetünk, hogy nagyon fáradtak voltunk a Chelsea ellen, amikor azt megelõzõen szerdán a Bayern München ellen játszottunk" - tette hozzá.

 

"Ezért a mostani helyzet hatással lesz a döntésemre. Van elõttünk két döntõ fontosságú mérkõzés, mindegyik ugyanolyan fontos, mint a másik. Lesz néhány változtatás a Schalke ellen. Remélhetõleg a csapat magja elég jó lesz ahhoz, hogy gyõzzünk."

 

Egy esetleges gyõzelem a gelsenkircheni Királykékek ellen nem csak biztosítaná a Manchester United helyét a Bajnokok Ligája Wembleyben rendezendõ döntõjében, immáron négy éven belül harmadszor, de egy jól idõzített válasz is lenne a csapat részérõl az Arsenal elleni vereséget követõen.

 

"Ennél a klubnál mindig ez a helyzet, hiszen, ha egyszer veszítünk, akkor mindig gyorsan talpra kell állnunk."

 

"A következõ meccsre mindig nagyobb erõvel kell készülnünk. Ez a futball igazi szépsége szerintem. A következõ mérkõzés gondolata mindig ott lebeg elõtted, de ilyenkor mindig kell várnunk három napot."

 

"Ez nagyon fontos dolog számunkra, mert ettõl, illetve attól jó egy csapat, hogy miként képes felállni a padlóról."

 

"A legérdekesebb dolog az elmúlt hétben, hogy a Bajnokok Ligája mindegyik elõdöntõs együttese vereséget szenvedett a bajnokságban. Tehát az európai kupaporond sokat kivesz a csapatokból. Éppen ezért a megfelelõ csapatot kell összeállítanom holnapra, hogy meglegyen a kellõ frissességünk a vasárnapi rangadóra."

 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!