Sir Alex: Megnyerhetjük!

Sir Alex Ferguson úgy érzi, a United játékosainak megvan a kellõ tehetségük és kitartásuk ahhoz, hogy május 28-án megnyerjék a Wembleyben a klub negyedik Bajnokok Ligája serlegét.


Miután 6-1-es összesítéssel a földbe döngölték a Schalkét az elõdöntõben, az örvendõ menedzser ezt mondta: "Fantasztikus a klub számára [négy év alatt három döntõ]. Már többször is mondtam, sokkal jobban kellett volna szerepelnünk Európában az évek során."

"Azt hiszem, egyre közelebb vagyunk. Ez a csapat képes megnyerni a kupát. Az egész csapat tele van vággyal és eltökéltséggel. Ezek a tulajdonságok, a képességek szövetsége segíthet nekünk a Wembleyben."

Fergie elismeri, a Barcelona - akik 2009-ben a döntõben gyõzték le a Unitedet - más távlat, mint a Schalke vagy más csapat.

"Úgy vélem, minden kétséget kizáróan õk a jelen csapata. Nem kérdéses. Fantasztikus futballt játszanak. Élmény nézni a játékukat. Az elõdöntõjük nem volt szerencsés, mindkét oldaltól többet várhattunk volna."

 


Visszatérve a Unitedre, Sir Alex elsimerte, keveset aludt elõzõ éjjel, mert a Schalke elleni kezdõcsapaton gondolkozott. Nyolc helyen változtatott az Arsenal ellen szereplõ csapaton, ami tekintettel a sorozatra, néha akár hazárdjátéknak is tûnhetett.

"Felébredtem kb. négyszer elõzõ este és mindig más csapat ugrott be. De mindegyik büszkévé tett. Amikor elemzem az egyes játékosokat, akik játszottak, mindig azt mondom magamnak, 'Õ egy Manchester United játékos. Miért ne játszatnám?' Tény, ez egy elõdöntõ, amikor bizonyos kétségek fogalmazódhatnak meg benned azzal kapcsolatban, hogy helyesen cselekszel-e, de boldog vagyok, hogy végül engem igazoltak."

"Döntõben vagyunk, készülhetünk. Nagy meccsünk jön vasárnap, arra tekintünk immár."

Fergie elismerte, fontos a United számára, hogy a Wembleyben lesz a döntõ, hisz a legnagyobb európai kupát elõször épp ebben a stadionban nyerte meg a csapat 1968-ban. Ez vajon jel?

"Remélem, igen. Ez a klub többször hozott létre végzetet, a sors pedig ilyen dolgokat alkot, mint ez is."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!