Manchester United 1-6 Tottenham Hotspur

Hatalmas zakót kapott a United hazai pályán, a csapat védekezése - nem csak a védelem - kritikán aluli volt.


Micsoda kezdés! 30 másodperc telt el és máris tizenegyeshez jutott a csapat. Martial kapott remek labdát, Sanchez szabálytalankodott, Anthony Taylor pedig azonnal a büntetőpontra mutatott. A végrehajtó Fernandes volt, aki magabiztosan gurított a bal alsó sarokba! 1-0 a Unitednek!

 

Rövid ideig tartott az öröm, a védelem összehozott egy gólt a 4. percben. Kezdte a sort Maguire, folytatta Bailly, majd Shaw is idétlenkedett a kapu előtt, De Geáról ne is beszéljünk, aki ki sem akart lépni az alapvonalról, Ndombele pedig köszönte szépen és a bal alsóba gurított.

 

Greenwood lövése következett, de Lloris védeni tudott. 

 

A 7. percben megszerezte a vezetést a Spurs. Maguire szabálytalankodott Kane-nel szemben a térfél közepénél, a csatár gyorsan elvégezte a szabadrúgást, Bailly csak követte Sont, aki De Gea mellett elpasszolva lőtt a hálóba, 2-1 a londoniaknak.

 

A mozgalmas hét perc után kicsit leült a találkozó, egészen a 19. percig kellett várni a következő lehetőségig, ekkor Fernandes ugratta ki Rashfordot, aki egy csel után lőtt, de a labda a kapufáról visszapattant. Közben a játékvezető sípolt is, lesen volt Marcus.

 

A félidő felénél Greenwood 17 méterről tekert a hosszú alsó felé, de fél métert tévedett.

 

A 25. percben Son kapott óriási labdát, egyedül mehetett kapura, de rosszul ért a labdába, De Gea pedig fel tudta szedni előle. Egy perccel később Aurier loholt fel üresen, egy csel után lőtt, De Gea kiöklözte a próbálkozást.

 

A 28. percben egy szöglet után alakult ki nagy kavarodás, végül Bailly blokkolva mentett. Ezek a percek a vendégeké voltak. Ráadásul emberhátrányba került a United. Martial ütött oda Lamelának, amiért a játékvezető azonnal kiállította. A visszajátszáson látszott, hogy Lamelát is ki kellett volna állítani, hiszen ő is ugyanazt tette. Ettől függetlenül Martialnak nem kellett volna visszaütnie. Ilyenkor hol van a VAR???

 

Hogy még mélyebbre kerüljön a csapat, arról Bailly tett. A tizenhatoson belül bepasszolta a labdát középre, a kaputól 16 méterre, ahol labdát szerzett a Spurs, Kane kapta meg, majd kilőtte az alsót.

 

Hihetetlen, amit védekezésben mutatott a gárda. Shaw befutott középre, így Maguire-nek kellett kiváltania Aurier-re. Második hullámban ketten is érkeztek, akikre csak Matic jutott, mert Pogba csak kocogott visszafelé. Ezt látva Shaw kirontott a tizenhatosra, így Son üresen maradt a kapu előtt és De Gea lábai közt kapuba passzolt, 1-4.

 

Aurier is gólt akart lőni, de próbálkozása elkerülte a kaput.

 

Nem csak ebben a félidőben, a teljes szezonban látni, hogy középpályás védekezésben egy ember kevés. Pogba nem csinál semmit, most is sokszor lemaradt az ellentámadások alkalmával, részben ez is oka a góloknak. Persze a védelmet sem szabad kifelejteni, Bailly és Maguire játéka a nullával volt egyenlő, akárcsak Shaw helyezkedései. Na és persze Martial kiállítása sem tett jót a csapatnak, mely teljesen szétesett.

 

Cserélt Solskjaer, a középpályára behozott két védekezőbb játékost, de ők sem tudtak mit tenni, amikor Pogba arra sem képes, hogy fusson 3 métert, így Aurier-hez eljutott egy átadás, ami után a hosszúba lőtt, 1-5.

 

A 73. percben Kane került közel a hatodik gólhoz, Bailly beragadt, ezért nem volt les, De Gea azonban védeni tudott.

 

A 78. percben kontrát vitt végig a Spurs, Davies rohant el a bal oldalon, már a tizenhatoson belül járt, ám Pogba elkaszálta, amiért büntetőhöz jutott a vendégcsapat. Kane állt a labda mögé és nem hibázott, 1-6.

 

A második félidő azt hozta, amit várhattunk. A United középpályás védekezése jobb lett, de az emberhátrány megpecsételte az együttes dolgát és a Spurs még kettőt tudott lőni. De a cserék jól megmutatták, mennyire nem működik az, ha Pogba és Fernandes is fent van egyszerre. Kell két ember a középpályára, akik képesek szűrni is, mert nélkülük nem lehet mást várni, csak azt, hogy a védelemre hatalmas nyomás nehezedik.

 

 

Premier League, 4. forduló
Manchester United 1-6 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Shaw - Matic(McTominay 46.), Pogba - Greenwood(Van de Beek 67.), Fernandes(Fred 46.), Rashford - Martial
Nem használt cserék: Henderson, Lindelöf, Mata, Lingard

 

Spurs: Lloris - Aurier, Sanchez, Dier, Reguilon - Sissoko, Hojbjerg, Ndombele(Alli 70.) - Lamela(Lucas 46.), Son(Davies 73.), Kane
Nem használt cserék: Hart, Doherty, Alderweireld, Winks

 

Gólszerző: Fernandes 2' (11-es) illetve Ndombele 4', Son 7', 38', Kane 31', 79' (11-es), Aurier 51'

 

Sárga lap: Bailly, Shaw illetve Lamela

 

Kiállítás: Martial


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!