McTominay a fájó vereségről

Scott McTominay szerint a Tottenham Hotspurtől elszenvedett 6-1-es vereséget nehéz neki és csapattársainak is megemészteni.


Scott, a szurkolóknak nagyon fájt ez, hogy érzik magukat a játékosok?

"Nehéz, nagyon nehéz ezt megemészteni. Az öltözőbeli hangulat... egyáltalán nem kellemes. Ennél a futball klubnál hatalmas a nyomás azt illetően, hogy minden egyes héten a legmagasabb szinten kell játszani, szóval az ezzel együtt járó felelősség azt eredményezi, hogy minden egyes percben és másodpercben maximálisan kell teljesítened a pályán. Úgy kell edzened, mintha az lenne az utolsó számodra, az általunk bekapott góloknál pedig azt láttam, hogy hihetetlenül messze vagyunk attól, amit valójában képviselünk. Ezt nehéz feldolgozni."

 

Pedig kívánni sem lehetett volna annál jobb kezdést, mint hogy 30 másodperc után büntetőt kapjon a csapat?

"Igen, ismételten azt tudom mondani, hogy ilyen a futball. Vannak olyan sokkoló eredmények az ember karriere során, amelyek remélhetőleg soha többé nem fordulnak elő. Mindenkit biztosíthatok róla, hogy az öltözőben mindenki nagyon, de nagyon csalódott és tudjuk, hogy most nincs itt annak az ideje, hogy az emberekhez szóljunk, vagy hogy a másikra figyeljünk. Magunkra kell koncentrálnunk. Ez a klub hatalmas, így teljesíteni és játszani pedig messze nem elég a színeiben. Higgyenek nekem, valamit tenni fogunk ennek érdekében, amikor visszatérünk. Mindenki nagyon nagy erőkkel arra fog koncentrálni, hogy a szezon első felének hátralévő részében tegyünk érte."

 

 

Ez jelentheti akár az edzőpályát is?

"Minden egyes részletre oda kell figyelnünk a cselekedeteinkben. A Premier League manapság hihetetlenül erős, ez látható, számunkra pedig nagyon nagy fájdalmat jelentenek az olyan eredmények, mint a mai. Ez az első alkalom, hogy elszenvedője vagyok egy ilyen eredménynek és higgyenek nekem, belül ez az általam valaha átélt legrosszabb érzés. Ez a futball. El kell fogadni, tovább kell lépni, felemelt fejjel kell közlekedni, nem pedig elbújni a felelősség elől a pályán. Az első sorban kell jelentkezni azért, hogy tiéd legyen a felelősség, próbálkozni kell és előre menni."

 

Most válogatott szünet következik. Az kívánod, hogy bárcsak kedden vagy szerdán lenne a következő meccs, ahelyett, hogy csak két hét múlva lépjetek pályára újra klubszinten?

"A következő meccs mindegy mikor lesz. Részletekbe menően kell megvizsgálnunk magunkat és a saját szerepünkre, felelősségünkre kell fókuszálnunk, mint futball klub. Innen fogunk építkezni, de mindenkit biztosíthatok róla, hogy a menedzser, a játékosok és az edzői stáb részéről is nagy reakció várható."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!