Shaw: Egyértelmű pozitívum a kapott gól nélküli meccs

Luke Shaw csalódott volt, hogy a Manchester Unitednek nem sikerült megszereznie a győztesgólt a szombati, Chelsea elleni gól nélküli döntetlenre végződött bajnokin, de szerinte a jó védekezésükre építhetnek a továbbiakban.


A Vörös Ördögök demoralizáló, 6-1-es vereséget szenvedtek legutóbbi Old Traffordon rendezett mérkőzésükön és Frank Lampard legénységének manchesteri látogatásáig nem tudtak hazai környezetben kapott gól nélküli mérkőzést lehozni a Premier League-ben.

 

Azonban a - Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire és a Manchester United hivatalos oldala általa a mérkőzés legjobbjának választott Victor Lindelöf összeállítású - hátsó alakzat teljesítménye bizakodásra okot adó volt és jó előjelként tekinthető a jövő heti, RB Leipzig és Arsenal elleni keménynek ígérkező mérkőzéseket megelőzően.

 

"Sokkal jobban védekeztünk, mint korábban, különösen egy olyan jó csapat ellen, mint a Chelsea, akik a pálya minden pontján magas minőséget jelentő játékosokkal rendelkeznek" - kezdte Luke.

 

"Úgy érzem, hogy nem igazán tudtak sok lehetőséget kidolgozni, szóval ebben a tekintetben jól vizsgáztunk. De a másik kapu előtt talán szerezhettünk volna egy vagy két gólt és otthon tarthattuk volna a három pontot."

 

A 25 éves angol bekk úgy érzi, a védőnégyes tagjai újra rátaláltak arra a formára védekezésben, amely jellemezte őket az előző szezon második felében, miután az új idény első mérkőzésein elég sok bizonytalanság jellemezte őket.

 

"Amikor most a pályán vagyunk, más érzéseink vannak, mint voltak a 20/21-es szezon kezdetén. Korábban elkerülhető, buta - egyéni - hibákat vétettünk és szerintem ebből tanulni tudtunk, amelyet kemény edzésmunka követett."

 

"Tudtuk, hogy fejlődnünk kell, erre a mai teljesítményünkre pedig építhetünk és tovább kell vinnünk szerdára."

 

 

A Unitednek több és jobb lehetőségei voltak, mint a Chelsea-nek, de a londoni Kékek kapusa, Edouard Mendy néhány nagy és emlékezetes védéssel tartotta életben csapatát.

 

"Úgy érzem, hogy nekünk voltak a nagyobb lehetőségeink. A kapusuk időként csodálatos védéseket mutatott be" - folytatta Shaw.

 

"Én is a közelben voltam Rashford lövésénél és mint mondtam, a kapusuk ma nagyon jó volt. Rengeteg védéssel segítette csapatát ahhoz, hogy meccsben maradhassanak."

 

A házigazda 14 kapura tartó lövéssel próbálkozott, míg a Chelsea-nél ugyanebben a statisztikai mutatóban csak 6 szerepelt, Shaw pedig úgy érzi, hogy a fővárosiak öt védős rendszerre való átállása a döntetlennel való megelégedésüket vetítette előre.

 

"Igen, a TV-ben is elhangzott, hogy egyik csapat sem akart kikapni."

 

"Ez megállapítható abból is, hogy milyen felállását választottak - ebben a szezonban először játszottak öt védővel hátul. Szerintem ebből is érezhető volt ez, de mi minden egyes mérkőzést meg akarunk nyerni. Természetesen fontos volt számunkra, hogy ma ne veszítsünk és inkább tartunk otthon egy pontot, mint hogy 0 pontot szerezzünk, de emellett csalódottak is vagyunk, hogy nem sikerült hárommal gyarapítanunk a pontjaink számát."

 

A United ezzel már három mérkőzés óta veretlen, Alex Telles és Edinson Cavani debütálhatott, Mason Greenwood és Harry Maguire pedig visszatérhettek sérüléseikből, így Shaw úgy érzi, hogy csapatuk a megfelelő úton halad sorozatuk folytatásához.

 

"Nagyon jó a menedzser számára, hogy megléphette azokat a változtatásokat, amiket megtett, de emellett a csapat számára is remek, mert mindenki játszani akar."

 

"Mindenki ég a vágytól, hogy bekerülhessen a csapatba. Akik a kispadon ülnek, a kezdőcsapatba vágynak, úgyhogy nagyszerű, hogy olyan egészséges versenyhelyzet van, amely minden egyes játékost jobb teljesítményre sarkall."

 

"Továbbra is mennünk kell előre. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült három pontot szereznünk, de újra koncentrálnunk kell, mert szerdán már olyan fontos mérkőzés vár ránk, ahol ismét a három pont megszerzése lesz a feladatunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - RB Leipzig

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!