Beharangozó: Manchester United - RB Leipzig

Hosszú idő után ismét Bajnokok Ligája mérkőzést rendeznek az Old Traffordon.


Másfél év után visszatér a Bajnokok Ligája az Old Traffordra, a Vörös Ördögök pedig az RB Leipzig csapatát fogadják, akik ellen hivatalos tétmérkőzésen még sosem léptek pályára. A United legutóbb a Barcelona ellen játszott tétmérkőzést a legrangosabb európai sorozatban még a 2018/19-es szezonban a legjobb 8 között, ám a katalán csapat összesítésben 4-0 arányban továbbjutott a két mérkőzést követően.

 

A német csapat, akik a Bikák becenévre hallgatnak, a 2009/10-es szezonban jutottak fel a német ötödosztályból a negyedik vonalba, majd szépen folyamatosan eljutottak a német első osztályba is. A Bundesligában a 2016/17-es szezonban kezdték el menetelésüket a lipcseiek és első szezonban már ezüstéremnek örülhettek. Az ezt követő 3 évben sem kellett aggódniuk a kiesés miatt, ugyan is három éve 6., majd tavaly és tavaly előtt is a 3. helyet szerezték meg a német bajnokságban.

 

A Leipzig csapatában játszik egyébként a magyar válogatott első számú hálóőre, Gulácsi Péter, aki a 2018/19-es idényben Fehér Kesztyűt kapott (a legtöbb kapott gól nélküli mérkőzésért), valamint a Kicker szavazásán 2020. január 3-án a Bundesliga legjobb légiósának választották posztján. Gulácsi mellett még Willi Orbán neve csenghet ismerősen, aki szintén alapembernek számít a lipcsei csapat védelmében.

 

A Bikák menedzsere az a Julian Nagelsmann, aki a Bundesliga legfiatalabb edzője lett. 2016. február 10-én nevezték ki a Hoffenheim edzőjének az akkor csak 28 éves németet, aki a Leipzig csapatát 2019-ben vette át.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Bailly (izomsérülés), Lingard (izomsérülés)

 

Leipzig: Klostermann (térdsérülés), Laimer (térdsérülés), Mukiele (izomsérülés), Haidara (pozitív korona vírus teszt)

 

 

Érdekességek:

 

A United legutóbb 2019.04.16-án lépett pályára Bajnokok Ligája mérkőzésen, a találkozót pedig 3-0-ra a Barcelona nyerte.

 

Mindkét csapat átlagéletkora fiatalnak mondható, a United korátlaga 26,8, míg a Bikáké 23,9 év.

 

A két csapat összesen 29 játékost delegál válogatottakba. A Vörös Ördögök 15, míg a lipcseiek 14 játékosa szerepel hazája válogatottjában.

 

A United legutóbbi 4 német csapat ellen játszott mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni. Emellett 1 döntetlen és két vereség szerepel.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 10 hazai mérkőzésükön, amikor német csapat ellen játszottak, nem találtak legyőzőre (7 győzelem, 3 döntetlen). Legutóbb a Bayern München tudott nyerni az Álmok Színházában még 2001. áprilisában 1-0-ra.

 

A Bikák mindkét angol csapat elleni mérkőzésüket megnyerték eddig az európai porondon, összesítésben kapott gól nélkül 4-0 arányban győzték le a Tottenham csapatát a legjobb 16 között.

 

A Manchester United legutóbbi 6 hazai Bajnokok Ligája mérkőzésén 4 alkalommal szenvedett vereséget (1 győzelem, 1 döntetlen). Az ezt megelőző mérkőzéseknél 71 alkalomból jött össze ez a 4 vereség ami mellett 51 győzelem és 16 döntetlen szerepel.

 

A lipcseiek első két Bajnokok Ligája mérkőzésüket elveszítették, azóta azonban 5 találkozót játszottak és ezeken 4 győzelem mellett 1 döntetlen szerepel.

 

A Vörös Ördögök győzelme esetén a csapat 8. alkalommal nyerné meg az első két Bajnokok Ligája mérkőzését, ami Sir Alex Ferguson visszavonulása óta csak a 2. ilyen alkalom lenne. Legutóbb erre Jose Mourinhoval volt képes a csapat 2017/18-ban.

 

Az RB Leipzig csapata a 108. különböző csapat, akit az Old Traffordon fogad a United, ha leszűkítjük a kört német csapatokra, akkor pedig a 8. csapat. Érdekesség, hogy az előző 7 német csapat első Álmok Színházában tett látogatása alkalmával egyik sem tudott győzni (2 döntetlen, 5 vereség).

 

Bruno Fernandes legutóbbi 14 európai kupamérkőzésén 17 gólban vállalt szerepet (Sporting és United). 12 gólt lőtt a portugál játékmester és emellett 5 asszisztot is kiosztott.

 

 

A csapatok formája a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonjában:

 

United: Gy (PSG - United 1-2)

 

Leipzig: Gy (Leipzig - Basaksehir 2-0)

 

 

A csapatok góllövői a Bajnokok Ligájában:

 

United: Fernandes 1 gól, Rashford 1 gól

 

Leipzig: Angelino 2 gól

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 2. forduló

Manchester United - RB Leipzig

Old Trafford, 2020.10.28. 21:00

 

A mérkőzés játékvezetője: Slavko Vincic (szlovén)

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Shaw - Maguire - Tuanzebe - Telles - McTominay - Wan-Bissaka - Fernandes - van de Beek - Martial - Cavani

 

Leipzig: Gulácsi - Halstenberg - Upamecano - Orbán - Adams - Angelino - Forsberg - Kampl - Olmo - Nkunku - Poulsen

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

A mérkőzést a Spíler 1 és a Fanatics TV élőben közvetíti!


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!