Keane: Nincsenek vezérek a csapatban

A United egykori kapitánya szerint a jelenlegi játékosgarnitúra nem tud megbirkózni az igazi kihívásokkal.


Az Arsenal elleni bajnoki meccset követően egyelőre továbbra is nyeretlen maradt hazai környezetben a Manchester United az idei Premier League-szezonban, ráadásul 2006 után először vihették el az Ágyúsok a 3 pontot az Old Traffordról, éppen Ole Gunnar Solskjaer menedzseri karrierjének 100. manchesteri mérkőzésén.

 

Ezzel a vereséggel a Vörös Ördögök a 15. helyen szerénykednek a PL tabelláján. Az együttes legendája, Roy Keane keményen odaszólt a tegnapi teljesítmény láttán.

 

A 67-szeres válogatott úgy látja, nem rendelkezik olyan labdarúgóval a gárda, aki képes lenne a földbe tiporni a másik csapat játékosát, vagy a hátára venni az együttest, ha arról van szó.

 

"United-játékosként azt várják el az embertől, hogy megtörje és legyalulja az ellenfeleit, illetve a lelkét is kitegye a pályára, ilyen karakterek kellenek" – mondta Keane.

 

"Nem látok igazi férfiakat a pályán. Nincs olyan személy, akire támaszkodhatnának a srácok, mikor beüt a baj. Sir Alex mindig kiemelte, első lépésben bátorsággal kell rendelkezned ahhoz, hogy egy ekkora csapat színeit képviselhesd, hogy bármikor elkérd a labdát és a hátadra vedd a csapatot, amikor erre szükség adódik."

 

"A bátorság nem feltétlenül azt jelenti, hogy le mered taposni a másikat. Ha irányítani akarod a játékot, birtokolni a labdát és előrefelé játszani azt, akkor van benned megfelelő kurázsi. A Unitedtől azt láthattuk, hogy a könnyebb megoldásokat választják. Márpedig ennél sokkal jobban oda kell tenniük magukat..."

 

 

A vörös mezben 1996 és 2005 között 480 fellépést megélt Keane-nek úgy tűnik, Solskjaer legénysége a nehéz helyzeteket nem képes kezelni.

 

"Ezek a játékosok finoman fogalmazva sem győztek meg a kompetenciájukról. Gyakran beszélünk arról, milyen jellemet igényel ennek az együttesnek a tagja lenni, de jelenleg nem látok ilyenből eleget" – tette hozzá az ír.

 

"Vitán felül sztárokról van szó, sokat tulajdonítunk a kvalitásaiknak, de én a pályán mutatott cselekedeteik alapján hozok ítéletet róluk. Amit látok tőlük, az bizony meg sem közelíti az elvárt szintet."

 

"Mindent bele kell adnod, ha itt futballozol. Ha nem a tervek szerint alakulnak a dolgok, akkor szükség van vezéregyéniségekre, akik kivezetik a pácból a többieket – de belőlük egy szálat sem látok. Ez egy jelentős probléma, amivel kénytelen szembesülni most a klub."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!