Basaksehir 2-1 Manchester United

Elképesztő egyéni hibák, rengeteg elszórt labda jellemezte a manchesteriek játékát, ami vereséggel párosult, így maradt hat pont a United neve mellett.


Sok változás történt a hétvégi kezdőhöz képest, remélhetőleg ez a kapu előtti játékon is meglátszik majd.

 

A török csapatban három jó ismerőst is felfedezhettünk, Rafael da Silva a Vörös Ördögök gárdáját erősítette, Skrtel a Liverpoolban, Ba pedig a Newcastle-ben focizott éveken keresztül.

 

Aktívan kezdte a mérkőzést Solskjaer csapata, előbb Fernandes lövésénél emelhettük a hangunkat, majd Shaw lövésszerű beadása suhant el a hosszú kapufa előtt, Rashford és Martial is lemaradt a labdáról.

 

A hazaiaknál Visca átlövéssel próbálkozott, majd a 13. percben olyat láttunk, amire nincsenek szavak. A United játékosok közül a hazaiak kapujától legtávolabbi is kb. 40 méterre volt, ami megbosszulta magát; a védelem előre vágta a labdát, Ba saját térfeléről indult, Matic nem érte utol, a csatár pedig higgadtan lőtt a bal alsóba, 1-0 a Basaksehirnek!

 

A 21. percben megint Ba akart kiugrani, ezúttal Tuanzebe közelében volt, de csak szabálytalanul tudta megállítani a támadót, amiért sárga lapot kapott.

 

Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Wan-Bissaka robogott el a jobb oldalon, okosan ívelt át Martialhoz, a francia lapos lövését Rafael blokkolta. Nagy mentés volt.

 

A 32. percben Bolingoli kapott labdát a bal szélen, van de Beek csak kocogott visszafelé, így a hazaiak játékosa zavartalanul adhatott középre, ahol Aleksic érkezett, fejesét azonban fogta Henderson.

 

A 40. percben Mata hülyesége miatt gólt kapott a csapat. A spanyol a félpályánál hátrafelé indult el, ráadásul hosszan is tolta meg a labdát, amit aztán elveszített, a balról érkező labdát átlépte Ba, érkezett Visca, aki könyörtelenül a kapuba bombázott, 2-0!

 

Három percet sem kellett várni és jött a szépítés, Shaw játszotta magát tisztára, remekül ívelt a kapu elé, ahol Martial fejelt a kapuba, 2-1!

 

Elképesztő, mennyire át tudott robogni a United középpályáján a Basaksehir, Matic egyedül volt a pálya közepén, így pedig a védelem is eltolódott, mivel a középpályán érkező ellenfeleket fel kellett venni. Sem van de Beek, sem Fernandes nem az a szint, akik a középpályás védekezést megfelelően meg tudnák oldani jelenleg.

 

Ezt látta Solskjaer, aki a második játékrészre McTominay-t küldte pályára, stabilabbá téve a középpályát.

 

Az 55. percben nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást Fernandes, lövését azonban oldalra tolta Mert kapus.

 

Látszott, hogy a hazaiak egyre fáradtabbak voltak, pedig még fél óra hátra volt a találkozóból. A védekezésük még állt a lábán, de támadásban egyre kevesebbet produkáltak.

 

A United játéka azonban nagyon pontatlan volt, rengeteg labdát elszórtak a manchesteriek. Solskjaer mindent megpróbált, az összes cserelehetőségét kihasználta, de a pontatlanság és a lassú labdajáratás nem segített a védelem feltörésében.

 

Már a ráadás perceiben járt a meccs, óriási kavarodás volt a kapu előtt egy szöglet után, Topal közel járt az öngólhoz, de a gólvonalról mentettek a hazaiak.

 

Több játékos elgondolkozhatna azon, melyik csapat mezét is húzza fel magára. Amikor hátrányban egyesek sarkazgatnak, felpörgetik a labdákat, miközben egy sima átadásra sem képesek, akkor azért meg lehetne kérdezni őket, mégis mi volt az elképzelésük erre a találkozóra. Rengeteg egyéni hiba tarkította a meccset és ahogy anno Sir Alex Ferguson is megmondta, legalább 8 játékosodnak jól kell játszania egy találkozón ahhoz, hogy azt meg tudd nyerni. Ez a szám ma messze volt a nyolctól.

 

Bár a második félidőre stabillá vált a csapat védekezése, támadásban semmire nem ment a nagy Fernandes, Mata, van de Beek, Martial, Rashford ötös, akárcsak a később beálló Cavani és Pogba sem.

 

 

Bajnokok Ligája, 3. forduló
Basaksehir 2-1 Manchester United
Fatih Terim Stadium

 

Vezette: D. Massa (ITA)

 

Basaksehir: Mert - Rafael, Skrtel, Epureanu - Bolingoli - Aleksic, Ozcan(Topal 87.), Kahveci(Ponck 90.) - Visca, Ba(Gulbrandsen 79.), Turuc
Nem használt cserék: Babacan, Giuliano, Kaplan, Karakus, Kivanc

 

United: Henderson - Wan-Bissaka(Fosu-Mensah 76.), Tuanzebe(McTominay 46.), Maguire, Shaw - Matic - van de Beek(Pogba 61.), Mata(Cavani 60.) , Fernandes - Martial, Rashford(Greenwood 76.)
Nem használt cserék: De Gea, Lindelöf, Fred, Ighalo, Mengi, Williams

 

Gólszerző: Ba 13', Visca 40' illetve Martial 43'

 

Sárga lap: Skrtel illetve Tuanzebe


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!