James harcol a csapatba kerülésért

A walesi elmondása szerint jól érzi magát Manchesterben.


A United 2019-ben 15 millió fontos vételáron igazolta az akkor 21 éves játékost a Swansea együttesétől.

 

Daniel James villámrajtot vett az Old Traffordon, első 4 mérkőzésén 3 alkalommal talált az ellenfelek hálójába.

 

A fürge szélső azonban nem tudta fenntartani kezdeti formáját, a 32 fellépésig tartó góltalansága pedig kérdéseket vetett fel a szurkolók körében.

 

James első szezonja ennek ellenére sikeresnek könyvelhető el, mivel összességében 46-szor lépett pályára, a klub felért a Premier League 3. helyére és 3 kupasorozatban is bejutott a legjobb 4 közé. A 2020/21-es idény elején viszont egyre lejjebb csúszott a ranglétrán a 21-es, s már-már úgy tűnik, Solskjaer nem hisz kellően játékosában.

 

Donny van de Beek és Edinson Cavani érkezésével újabb vetélytársakra tett szert Daniel a csapatba kerülést illetően, eddig mindössze 3-szor állhatott be csereként a bajnokságban.

 

A walesi válogatott összecsapásai lehetővé tették, hogy több játékperchez jusson ősszel, a szerdai finnek elleni Nemzetek Ligája-találkozón remek gólt is vágott. A fiatal tehetség állítása szerint ugyanúgy élvezi a Vörös Ördögöknél eltöltött időt, mint a nemzeti keretnél.

 

 

"Nem mondanám felszabadulásnak" – kezdte mondandóját a válogatott szünettel kapcsolatban.

 

"A Manchester United az otthonom, szeretek itt lenni. Akkor is, ha épp nem játszom, büszke vagyok, hogy tagja lehetek ennek a nagyszerű gárdának, ugyanúgy, mint a válogatottnak."

 

"Persze a tavalyi szezonban több lehetőséget kaptam, de türelmes vagyok és küzdök, nem érzem magam kirekesztettként."

 

"Nagyon jól érem magam. Amikor játszom, mindent beleteszek. Az előző meccsem szerencsére jól alakult, gólt lőttem és gólpasszt is adtam."

 

A Sárkányosok győzelmükkel feljutottak az A-divízióba, James pedig tűkön ülve várja a jövő évi Európa-bajnokságot, valamint a legközelebbi NL küzdelmeit a kontinens legjobbjaival szemben.

 

"Miután kvalifikáltuk magunkat az Eb-re, újabb célt tűztünk ki, de tudtuk, nem lesz könnyű dolgunk ebben a kvartettben" – tette hozzá a manchesteri labdarúgó.

 

"Elképesztően várjuk a nyári tornát, óriási eredmény számunkra a részvétel."

 

"Az A-divízió kiváló lehetőség lesz, hogy megmérettessük magunkat a legnagyobbakkal."

 

"Izgatottak vagyunk, hogy top csapatokkal mérkőzhetünk meg."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!