Bruno keserédes estéje

Bruno Fernandes egyszerre volt boldog és csalódott azt követően, hogy a Manchester United 1-0-s győzelmet aratott a West Bromwich Albion felett.


A mérkőzés egyetlen gólját szerző és ezzel a győzelem sorsát eldöntő játékos saját magát ostorozta, miután a Manchester United neveltjeként még Ifjúsági FA-kupát nyerő Sam Johnstone kivédte az első büntetőjét, azzal viszont már elégedett volt, hogy az újrarúgatás után már nem hibázott és ezzel hozzásegítette a csapatot ahhoz, hogy megszerezze a 2020/21-es szezon első hazai bajnoki sikerét.

 

A portugál karmester a klub médiájának és a BT Sportnak a mérkőzés után nyilatkozva arról beszélt, hogy a vereségükkel a Premier League kiesőzónájában maradó Slaven Bilic vezette West Brom ellen látottaknál sokkal több van még a United tarsolyában.

 

"Természetesen nagyon fontos volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a meccset. Első sorban nem azért, mert ez volt az első Old Traffordon aratott bajnoki győzelmünk, hanem mert nagyon nagy szükségünk van a bajnoki pontokra a tabellán" - kezdte Bruno.

 

"Kemény meccs volt. Ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de rendelkezünk olyan minőséggel, hogy ennél jobban teljesítsünk."

 

 

Fernandes két nagy VAR döntés középpontjában is benne volt. Először a 46. percben a West Bromos Conor Gallagher esett el vele szemben, amelyet előbb hibásan ítélt meg a játékvezető. David Coote játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott, de a VAR az oldalvonali monitoron történő újranézésre szólította fel. Coote ezt követően visszavonta ítéletét.

 

"Az első pillanatban a labdát értem el, de az utána történtekről nem láttam azóta képeket. Azonban én előbb a labdához értem és csak utána a játékoshoz" - tette hozzá.

 

A csapat 18-asa mérges volt magára, amiért két próbálkozásra is szüksége volt ahhoz, hogy értékesítse a mérkőzés végkimenetelét jelentősen befolyásoló büntetőt az 56. percben. Johnstone az első alkalommal védeni tudott, ám a VAR visszafújta az esetet a kapus gólvonal elhagyásáért, amelyet követően Fernandes újra odaállhatott a tizenegyes ponthoz, ami után már nem hibázott.

 

De milyenek voltak az érzései az első büntető kivédésekor?

 

"Nem jók. Elsőre is be kell lőni."

 

"Nem számít, hogy a kapus elhagyja a gólvonalat, én nem vagyok attól boldog, hogy elsőre nem sikerült értékesítenem. Rendben, a másodikat belőttem, de ennek így is kellett történnie."

 

"Jelen pillanatban a legfontosabb számunkra a három pont megszerzése volt. Ez volt a legfontosabb, de tudjuk, hogy képesek vagyunk ennél sokkal jobb teljesítményre és ezt meg is fogjuk mutatni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!