Beharangozó: Manchester United - PSG

Szerda este újabb Bajnokok Ligája mérkőzésen lépnek pályára a Vörös Ördögök.


Hazai pályán fogadja Ole Gunnar Solskjaer csapata a francia bajnok PSG csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A United számára akár már 1 pont is elég lehet ahhoz, hogy biztos továbbjutója legyen a csoportmérkőzéseknek. Amennyiben pedig sikerülne revansot venni a korábbi hazai vereség miatt és legyőzni a franciákat, úgy a többi mérkőzés eredményétől függetlenül biztos is lenne a továbbjutás és Lipcsébe már úgy utazhatnának a srácok, hogy bármilyen eredmény esetén is kvalifikálták magukat a kiesés szakaszra.

 

A PSG első és ezidáig utolsó alkalommal 2019 februárjában játszott tétmérkőzést a BL-ben az Old Traffordon. Legtöbben még emlékezhetünk arra, hogy akkor a franciák győztek 2-0-ra, majd a visszavágón tudott a United fordítani és 3-3-as összesítéssel (több idegenben lőtt góllal) továbbjutottak az angolok. Most a kiesés terhe ugyan nem lebeg a csapat feje fölött, de ha Solskjaer szeretné egy kicsit pihentetni kulcsjátékosait, akkor mindenképp szükséges a szerda esti győzelem.

 

A PSG legutóbbi BL mérkőzését megnyerte nagy nehezen 1-0-ra a Leipzig csapata ellen, a bajnokságban viszont a legutóbbi két találkozójukon nyeretlenek. A Bordeaux csapatával döntetlent (2-2) játszottak hazai pályán, míg a Monaco vendégeként vereséget szenvedtek 3-2-re. A United a Basaksehir elleni idegenbeli blamát követően mind a 4 lejátszott mérkőzését megnyerte, még ha voltak izgalmas pillanatok is a találkozókon. Összességében egyébként igen tetszetős játékkal rukkoltak elő a Vörös Ördögök és mindenképp pozitív az a mentalitás is, amivel a vasárnapi, Szentek elleni mérkőzésen 2 gólos hátrányból meg tudták nyerni a mérkőzést 3-2-re. A vasárnap pályára lépők közül a játékosok javarésze bevethető állapotban van, így valószínűleg a norvég menedzser nem fog nagyon belenyúlni abba a csapatba csak egy-két helyen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones (térdsérülés), Shaw (combsérülés), Tuanzebe (sárga lapok miatt eltiltott)

 

PSG: Bernat (térdsérülés), Draxler (combsérülés), Icardi (sérülés), Sarabia (izomsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A Unitednek a PSG ellen elszenvedett 2019-es hazai veresége az egyetlen olyan mérkőzés, amit francia csapat ellen elbukott az Old Traffordon. Az Álmok Színházában összesen 15 mérkőzést játszottak francia ellenféllel szemben. A 15 találkozóból 10-et megnyertek és 4-et döntetlenre hoztak a Vörös Ördögök.

 

A PSG a Bajnokok Ligájában lejátszott legutóbbi 7 idegenbeli mérkőzéséből csupán egyet veszített el, emellett 4 győzelem és 2 döntetlen a franciák mérlege. Az az egy vereség a mostani csoportkörben jött össze a párizsi csapatnak, mégpedig a Leipzigtől kaptak ki 2-1-re.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 7 európai kupameccsüket megnyerték az Old Traffordon. Ezen a 7 találkozón 24 gólt lőttek és csak 2 gólt kaptak. A leghosszabb hazai győzelmi sorozatot a United egyébként 2006 és 2008 között érte el, akkor 12 mérkőzést nyertek meg zsinórban az Old Traffordon (csak BL meccsek).

 

A 2016/17-es BL szezon kezdete óta a franciák 39 találkozót játszottak a sorozatban és ebből a 39 mérkőzésből csupán egy olyan volt, amin nem szereztek gól (a tavalyi BL döntőben a Bayern München ellen nem tudtak betalálni). A 39 találkozón egyébként összesen 95 gólt szereztek.

 

Ole Gunnar Solskjaer mindössze a második olyan menedzser lehet, aki zsinórban három találkozót is megnyer a PSG ellen. Az egyetlen menedzser, akinek ez eddig sikerült, az Luis Enrique volt a Barcelonával a 2014/15-ös szezonban.

 

Neymar a PSG színeiben 63 mérkőzésen lépett pályára a Bajnokok Ligájában, ezeken a találkozókon pedig 60 gólban volt benne. A brazilnak 36 gólja és 24 asszisztja van. 2013 óta ez a legmagasabb gólpassz szám, amit egy játékos elért.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Bajnokok Ligája: 3 mérkőzés - 2 United győzelem, 1 PSG siker - gólarány 5/4 a United javára

 

 

A csapatok formája a Bajnokok Ligája eddigi csoportmeccsein:

 

United: GY, GY, V, GY

 

PSG: V, GY, V, GY

 

 

Az egymás ellen lejátszott találkozók eredményei:

 

PSG - United 1-2 (2020.10.20.)

PSG - United 1-3 (2019.03.06.)

United - PSG 0-2 (2019.02.12.)

 

 

A csapatok legjobb gólszerzői a Bajnokok Ligájában:

 

United: Rashford (5 gól), Fernandes (3 gól), Martial (2 gól), Greenwood és James (1 gól)

 

PSG: Kean (2 gól), Di María és Neymar (1 gól)

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör, 5. mérkőzés

Manchester United - Paris Saint-Germain

Old Trafford, 2020.12.02. 21:00

 

A találkozó játékvezetője: Daniele Orsato (ITA) - az olasz játékvezető fújta a sípot a legutóbbi Bajnokok Ligája döntőben, melyen a PSG 1-0-ra kikapott a Bayern München csapatától.

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Telles - Maguire - Lindelöf - Wan-Bissaka - Fred - Van de Beek - Rashford - Fernandes - James - Cavani

 

PSG: Navas - Bakker - Kimpembe - Pereira - Florenzi - Herrera - Marquinhos - Verratti - Neymar - Mbappé - Di María

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

A találkozót a Spíler 2 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Paris Saint-Germain

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!