Shaw: Magabiztosan kezdtük a derbit

Luke Shaw úgy hiszi, hogy a Manchester Unitednak sikerült javítania játékának Achilles-sarkát jelentő pontján.


A szeptemberi szezonkezdet óta, a Manchester City-vel való összecsapást megelőzően a Vörös Ördögöknek nem igazán sikerült gyorsan felvenniük a mérkőzések ritmusát, ráadásul számos alkalommal korán hátrányba is kerültek.

 

Ez azt is jelentette, hogy a Unitednak számtalanszor kellett igazán lenyűgöző fordításokat produkálnia, Ole Gunnar Solskjaer fiai azonban nem mindig tudták ezt elérni.

 

 

Legszemléletesebb példája ennek a múlt hét kedden lejátszott Bajnokok Ligája mérkőzés, amikor az RB Leipzig ütötte ki a csapatot az európai kupasorozatból a H csoport utolsó mérkőzésén annak ellenére, hogy a három gólos hátrányt a mérkőzés végére kettővel le tudták faragni.

 

A 0-0-ra végződő Old Traffordon tartott derbit követően balhátvédünk, Luke Shaw elmondta a MUTV-nek, hogy a United nem engedheti meg magának, hogy a manchesteri rivális ellen is nehézkesen kezdje a mérkőzést.

 

"Kedden számos egyéni hibát láthattunk és csapatként sem szerepeltünk megfelelően" - mondta. "A legfontosabb momentum a mérkőzés kezdete volt."

 

"Nem kezdtük jól a meccset, ami sokba került, a második félidőben pedig elég szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe a lomha első félidőt követően."

 

"Ma azonban sokkal jobban kezdtünk, a Man City ellen pedig így is kell kezdened."

 

"Ez a Premier League és ez nem csak a Man Cityről szól. Minden egyes mérkőzésre koncentrálnod kell, mert ha visszanézed, akkor góljaink java részét egyéni és koncentrációs hibákból kaptuk, amiben fejlődnünk kell."

 

"A ma este talán a kezdete annak, amerre haladnunk kell."

 

Shaw hozzátette: "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltunk körülményesek az elmúlt három, vagy négy mérkőzés alkalmával. Talán a szezon mérkőzéseinek javán jellemző volt ez ránk."

 

"A mérkőzés előtt beszéltünk arról, hogy élesen kell kezdenünk, mert ha nem teszel így a Man City ellen, fél órán belül három, vagy négy gólt is kaphatsz tőlük."

 

"Most jobban kezdtünk, de még nagyobb nyomást tudunk kifejteni és még jobban meg tudjuk indítani a mérkőzéseket, most pedig a csütörtöki összecsapásra kell koncentrálnunk teljes erővel (a Sheffield United ellenire)."

 

"Nagyon szoros és kiegyenlített mérkőzés volt ez. Számos alkalommal megnehezítettük a dolgukat. Nem tudták felvenni a szokásos ritmusukat. Úgy hiszem, remekül védekeztünk."

 

 

"Bármelyik csapat megnyerhette volna a végén. Mindkettőnknek megvoltak a lehetőségei, most azonban egy pontot elhoztunk és a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk."

 

"Egy is jobb a semminél, a végén pedig akár szerezhettünk volna hármat is, de a Man City egy nagyon jó csapat, mi pedig megmutattuk, hogy folyamatosan fejlődünk."

 

"Ezelőtt a Man City sokkal jobban dominált a derbiken, most azonban meg tudtuk magunkat jobban mutatni és sok van még a tarsolyunkban. Tudjuk, hogy fejlődnünk kell, ha a legmagasabb szinten akarunk szerepelni. Szerénynek kell maradnunk és keményen kell dolgoznunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!